• GTST

Melissa Drost kritisch over 'tuttige' rol in 'GTST': 'Het ging me tegenstaan'

Door Redactie
Melissa Drost kritisch over 'tuttige' rol in 'GTST': 'Het ging me tegenstaan'

Kinderen kennen actrice Melissa Drost (35) vooral als Juf Roos en volwassenen als Sjors Langeveld in 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Hoewel dit laatste personages erg geliefd onder de kijkers was, vertelt Melissa aan Özcan Akyol (37) in ‘De Geknipte Gast’ dat ze geen groot fan was van de 'tuttige' rol.

Veilige rollen

In de verste verte lijkt de echte Melissa niet op de nette Juf Roos uit de populaire gelijknamige kindershow. 'Het zijn twee totaal verschillende werelden', zegt ze. 'Ik word vaak gekozen voor dat soort veilige rollen. Misschien door mijn voorkomen. Ik snap het ergens wel, maar het is wel jammer dat je in Nederland zo gauw in zo’n hokje zit en daar nooit meer uitkomt', vertelt ze aan Özcan.

Thee zetten en huilen

Melissa vertelt dat ze ook een ‘duistere’ kant heeft die de kijkers niet te zien krijgen. 'Ik ben stoerder en interessanter dan ik nu kan laten zien.' Dit zat haar dwars in de periode dat ze de rol van Sjors Langeveld in GTST speelde. Ook die rol was te tuttig voor Melissa. 'Het ging me tegenstaan. Het was alleen maar thee zetten, de was opvouwen en huilen', zegt ze eerlijk.

Verrassend verleden

Melissa denkt dat haar voorkomen doet vermoeden dat ze een rijke jeugd in bijvoorbeeld het Gooi heeft gehad en dat ze daarom steeds van die ‘keurige rollen’ krijgt, maar het tegenovergestelde blijkt waar. Ze komt uit een bijstandsgezin in Schagen. Haar vader was zwaar depressief en haar moeder werkte zwart om de eindjes aan elkaar te knopen. Volgens Melissa was er weinig geld en moest ze haar kleding zelf maken. Ook het huwelijk tussen haar ouders ging niet over rozen. 'Dat is ook lastig als iemand zo somber is. Ik weet nog dat ik ze als kind naar elkaar toeduwde: kus elkaar eens. Dat gebeurde gewoon niet. Ik wilde heel graag dat mijn moeder blij was, trots.'

Bron: Flair | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.