Meilandjes slapend SCHATHEMELRIJK: ‘Hun bestseller leverde al drie miljoen euro op!’

Door Redactie
Meilandjes slapend SCHATHEMELRIJK: ‘Hun bestseller leverde al drie miljoen euro op!’

Het gaat bijzonder goed met de Meilandjes, die zich steeds meer ontwikkelen als de familie Midas van de showbizz: alles wat ze aanraken verandert in goud! De miljoenen liggen voor het oprapen, en daar lijken ze nog maar weinig voor te moeten doen.

De naderende verhuizing van de Meilandjes naar hun vertrouwde omgeving in Noordwijk is een mooi vertrekpunt voor het nieuwe tv-seizoen van Chateau Meiland. ‘In het voorjaar is het nieuwe seizoen van Chateau Meiland te zien, seizoen 5 alweer,’ vertelde Maxime afgelopen week op Instagram. ‘Die zijn we nu aan het draaien.’ Ook liet Maxime op Instagram doorschemeren dat er naast een verhuizing nog meer staat te gebeuren in het leven van de Meilandjes. ‘Er is heel veel gaande, waar ik eigenlijk niks over mag zeggen. Dit wordt een heel speciaal jaar.’

Nieuwe programma's

De fans van Chateau Meiland vrezen de dag dat er een einde komt aan de realityserie rondom het leven van de populaire familie. Zeker omdat de Meilandjes de inkomsten van hun tv-hit niet meer nodig lijken te hebben. Zo heeft Martien intussen méér tv-werkzaamheden naast zijn rol als pater familias in Chateau Meiland. De realityster was op SBS 6 als presentator van Cash or Trash te zien en was daarnaast op dezelfde zender ook actief als jurylid in spelshow Wie van de 3. Onlangs werd bekend dat Martien met Britt Dekker samen het nieuwe Talpa-programma First and Last zal gaan presenteren. ‘Deelnemers mogen als eerste of als laatste een opdracht beëindigen,’ vertelde Martien in Metro. ‘Ze moeten bijvoorbeeld in dozen zitten. Voor wie er als eerste uitspringt of als laatste, is het au revoir.’ Niet alleen Martien heeft een tv-carrière naast zijn rol als realityster. Ook Maxime en Montana gaan samen een programma presenteren, waarbij ze zwangere vrouwen helpen met de inrichting van hun babykamer. De opnames daarvan zijn momenteel bezig. Daarnaast heeft Erica zich de afgelopen maanden voornamelijk beziggehouden met de productie, verspreiding en afwikkeling van de biografie van Martien. Samen met schrijver Jan Dijkgraaf is Erica een uitgeverij begonnen, waardoor de schrijver en de Meilandjes de opbrengsten samen konden verdelen. ‘Er zijn al 140.000 boeken verkocht,’ vertelt een goed ingevoerde bron aan Story.

Slapend rijk

Het boek van Martien kost in de meeste gevallen 22,50 euro, waardoor er al meer dan 3 miljoen euro omzet gegenereerd is door de uitgeverij. De tv-inkomsten brengen Martien en Erica onder in hun bedrijf Renkeland BV. Tel daarbij op dat het chateau in Frankrijk te koop staat en volgens verwachting voor bijna een miljoen euro verkocht zal worden en de woonboerderij in Hengelo ook zo goed als verkocht is en de conclusie is helder: de familie Meiland kan alleen al van de inkomsten uit hun bestseller en hun vastgoedverkopen slapend schathemelrijk worden!

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 03 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Meilandjes slapend SCHATHEMELRIJK: ‘Hun bestseller leverde al drie miljoen euro op!’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.