Meilandjes moeten zich gedeisd houden in hun pension!

Het bekende ‘Wijnen, wijnen, wijnen’ zal in en rondom Code Rosé op momenten dat er een begrafenis gaande is een stuk minder uitbundig geroepen worden.

Door Nick Dijkman
Erica en Martien Meiland
© Brunopress

Het nieuwe pension van de familie Meiland, Code Rosé, grenst aan de Algemene Begraafplaats Noordwijk – vanuit de tuin lopen hun gasten zó de vredige rustplaats op. Vanuit de kamers aan de achterkant is er uitzicht op de graven van meer dan honderddertig oorlogsslachtoffers plus het graf van wijlen biermiljardair Freddy Heineken, die een landhuis in de badplaats bewoonde.

Wijnen

Het bekende ‘Wijnen, wijnen, wijnen’ zal in en rondom Code Rosé op momenten dat er een begrafenis gaande is een stuk minder uitbundig geroepen worden dan voor de Meilandjes en hun entourage te doen gebruikelijk; wellicht is een versie met ‘Koffie, koffie, koffie’ dan sowieso gepaster.

Weinig te zien 

En gelét wordt er op de altijd vrolijke Meilandjes: de directe omgeving van Code Rosé is streng beveiligd, zo wordt op in de straat geplaatste borden aangegeven. Daarnaast is er een buurtpreventie-WhatsAppgroep waarin de bewoners elkaar van bijzonderheden op de hoogte houden. De buurtbewoners hebben vooralsnog weinig van de familie Meiland gezien. Dat komt niet omdat de familie de verbouwing heeft uitbesteed, maar omdat Martien en Erica er voor kiezen om de ramen te bedekken, zodat zij met hulp van hun dochters en schoonzoon binnen zonder al te veel pottenkijkers hun droompension kunnen realiseren.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 06 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.