Meilandjes denken geld te besparen voor pension en gaan op cursus bij stukadoor Fred

De Meilandjes zijn op hun best als ze kunnen wijnen en verbouwen. Alleen de zijn meningen van buitenaf zijn nogal verdeeld over de klustalenten van Martien, Erica en Maxime. 

De Meilandjes Chateau Meiland
© Still Kijk.nl

Maar naast in de weer zijn met slopen, houdt de familie er ook van om geld over de balk te smijten. Toch moeten ze - na aardig wat huizen en bouwprojecten verder - hun hand op de knip gaan houden. Daarom gaan ze bij stukadoor Fred op snelcursus, zodat ze voor hun toekomstige pensioen geen werklui hoeven in te huren.

Martien, de professional, is er klaar voor. Hij trekt een groene overall aan om stof, verfspetters en andere viezigheid te voorkomen. Maar natuurlijk moet onder de overall wel nog het blousje, vestje en vooral sjaaltje blijven zitten. Dat Martien daar lelijk mee in de knoei kan komen, doet hem weinig.

Klodders op de grond

Om 07:00 uur staat Fred al op de stoep om de hal bij de Meilandjes te voorzien van een mooie stuclaag. ‘Het is heel zwaar’, roept Maxime die ook de handen uit haar mouwen moet steken van haar ouders. Dan is het aan de beurt van Martien. Als de stuc is aangemaakt mag hij de eerste laag aanbrengen op de muur. ‘Het wordt goed’, zegt hij vol zelfvertrouwen terwijl de helft van de massa op de grond beland. Maar Martien wil geen negatieve energie om zich heen. ‘Kijk nou hoe mooi. Ik ben helemaal trots.’ 

Stukadoorsbedrijf oprichten

Ook Erica is aan de beurt. En zodra zij ook maar iets van gereedschap in haar buurt heeft, staat ze aan. ‘Ik vind het leuk!’ Maxima op haar beurt gaat over het geld. ‘Hé’, zegt ze tegen haar ouders. ‘Het is heel goed betaald hè, werken als stukadoor.’ Ook Erica ruikt geld. ‘We kunnen ook een stukadoorsbedrijf oprichten. En dan een snelcursus doen van een week. De hele week stucen met alle tips en tricks.’ Maxime ziet het zelfs zitten om tussen de bouwlui haar boterhammetje op te eten. 

'Kneiterleuk'

Als de familie even later aan de koffie zit, komt Erica meteen met het nieuwe ondernemingsplan. ‘Maar luister, wij hadden toen natuurlijk het plan om een real estate, upgrade and styling op te richten. Dan kunnen wij natuurlijk zelf een woning stucen!’, vertelt Erica dolgelukkig over haar nieuwe plannen. Maxime ziet het ook wel zitten, maar adviseert Erica wel om intern bij de bouwschool mee te lopen voor een paar weken. ‘Dat zou ik dan ook doen. Dat is kneiterleuk.’ 

Tong in de muur 

Toch is het altijd nog eerst zien dan geloven bij de Meilandjes. Tijdens de snelcursus van Fred geeft Martien al meerdere malen op. Hij is namelijk ook al begonnen met klussen in de kruipruimte en hij kan zich niet 'door dertig delen.' Maar gelukkig is leermeester Fred streng: ‘Je gaat messen’, roept hij Martien terug naar de gestucte ruimte. Toch had hij dat wellicht beter niet kunnen doen. Want tijdens de final touch steekt hij zo de speciale reilat in de net gestucte muur.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!