• De Frogers

Maxim Froger brengt eerste single uit: ‘Ik vind zingen vanaf mijn vierde het allerleukst om te doen’

Door Fleur Hartman
Maxim Froger brengt eerste single uit: ‘Ik vind zingen vanaf mijn vierde het allerleukst om te doen’

Maxim Froger (26) brengt zijn eerste eigen single uit. De oudste zoon van René Froger (61) en Natasja (57) hoopt met zijn nummer ‘Wie’ het te maken in de muziekwereld. Hij vertelt er meer over in gesprek met 100%NL Magazine.

Grootste artiest van Nederland

Maxim treedt officieel uit de schaduw van zijn vader. ‘Voor mij is hij sowieso de grootste artiest van Nederland. Hij draait al 42 jaar mee in het vak, op het hoogste niveau. Hij is het beste voorbeeld dat je kunt hebben.’ Toch is de drempel om zelf muziek te maken hoog voor Maxim. ‘Op een gegeven moment heb ik mezelf de vraag gesteld: Wat vind ik het allerleukst om te doen? En dan komt het gewoon bij zingen uit. Ik vind het vanaf mijn vierde het allerleukst om te doen. Dan moet je de keuze maken. Ik ben best onzeker als het gaat om muziek.’

Carrière op de buis

Een zangcarrière lijkt hem wel wat. Ook droomt hij van een carrière op de buis. Zware programma’s maken zoals zijn moeder Natasja ziet hij dan weer niet zitten. ‘Zij komt af en toe zo aangeslagen thuis van de verhalen die zij heeft gehoord. Ik zou het leuk vinden om programma’s te maken die met muziek te maken hebben. (...) Ik zou het een eer vinden als ik ooit aan Beste Zangers mee mag doen.’

In september is Maxim te zien in een ander tv-programma met zangers. Om welk programma het gaat, doet hij nog niet uit de doeken. Wel is de beginnende zanger onlangs gespot bij de opnames van Mart op de Piste, de nieuwe serie van zanger Mart Hoogkamer.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.