• Liefde

Mattie en Marieke over hun ‘relatie’

Door Redactie
Mattie en Marieke

De ochtendshow van Mattie Valk en Marieke Elsinga op Qmusic is een groot succes en het radio duo heeft dan ook veel lol samen. Niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten, waar ze elkaar regelmatig zien en spreken. Dat laten ze weten aan Grazia.

"We appen de hele dag en ’s avonds sturen we elkaar een voice memo van wat we die dag hebben gedaan en hoe het gaat. Maar dat deden we eigenlijk voor de show ook al wel een beetje. We hebben altijd wel contact gehouden”, zegt Marieke.

Collega’s of meer?

Marieke vond het even wennen om over te stappen naar de radiowereld, waar ze intensief met één persoon samen moest werken. “Dat is wel heftig, in a good way. Het is wel heel erg tof om iemand te hebben met wie je echt een team bent.”

De geruchten dat de twee meer zouden zijn dan collega’s zijn al vaker de wereld in geholpen, maar daar is volgens beide niets van waar. Marieke vindt het overigens wel een compliment als mensen denken dat ze een setje zijn. En daar is Mattie het mee eens. “Blijkbaar zien mensen een chemie tussen ons, maar een chemie hoeft niet altijd verliefdheid te betekenen. Als je met een man samenwerkt, zegt niemand: ‘goh, ben je verliefd op hem?’ en dit is een beetje hetzelfde”, legt hij uit.

“We kunnen het heel goed met elkaar vinden en ze is een hartstikke goede vriendin van mij, maar als ik verliefd op haar zou worden of zou zijn, dan wordt het voor de show zo kwetsbaar en dat is niet goed. Als ik dat gevoel zou hebben gehad, dan was ik denk ik niet aan het programma begonnen”, zegt Mattie.

Hoe zit het met Domien?

Qmusic-dj Domien Verschuuren vroeg zich in december af of hij in de ‘friendzone’ zat bij Marieke en dus besloot hij haar live op de radio meet op date te vragen. De date had inmiddels al plaats moeten vinden, maar volgens Marieke hadden ze over twee maanden pas tijd om een keer wat met z’n tweeën te gaan eten.

“In alle eerlijkheid, ik ben gek op Domien, maar gewoon als vriend en collega. Dus als we echt op date gaan, moet ik het knopje in mijn hoofd even omzetten en denken: ‘Oké Marieke, dit is een date’ en ik weet niet of dat lukt.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Mattie en Marieke over hun ‘relatie’

Bron: Grazia | Beeld: ANP