Matthijs van Nieuwkerk gaat vol voor zijn relatie

Door Nick Dijkman
Matthijs van Nieuwkerk en Martha Riemsma

De ontmaskering van Matthijs van Nieuwkerk (62) na zijn tirannieke gedrag bij DWDD, legt veel druk op zijn relatie met Martha Riemsma (46), voor wie hij scheidde van zijn vrouw. De NPO-ster kiest klip en klaar voor zijn grote liefde, nu hij samen met haar naar New York afreist...

Het nieuws over de verziekte werksfeer achter de schermen bij De Wereld Draait Door is ingeslagen als de spreekwoordelijke bom! Insiders stellen nu dat de gang van zaken vermoedelijk bepaald anders verlopen was als zijn nieuwe liefde Martha Riemsma eerder in zijn leven was gekomen.

Communicatieadviezen

Deze voormalige De Twentsche Courant Tubantia-hoofdredacteur stond er binnen de uitgeverij die de regiokrant uitgeeft juist om bekend dat ze fel streed voor gelijkheid onder collega’s, en een hekel heeft aan sterallures en hautain gedrag. Kortgezegd: als Matthijs voor of met háár had gewerkt, had hij meteen zijn spullen kunnen pakken op haar redactie! Wellicht dat ze in de pijnlijke nasleep van het DWDD-schandaal alsnog een helpende hand kan bieden om haar driftige partner wat mores bij te brengen: na een paar maanden rust sinds haar vertrek bij de krant, is Martha haar eigen bedrijfje begonnen, pikant genoeg onder de naam The Art of Conversation, ofwel de kunst van het communiceren. Gezien de kennelijke expertise van Martha zou het voor Matthijs bijster leerzaam kunnen zijn om gebruik te maken van de communicatieadviezen van zijn vriendin – vermoedelijk kan dat zelfs met gesloten beurzen aan de boerenkeukentafel in Eefde.

Liefdesvakantie

Het gedrag van Matthijs is hoe dan ook uitgebreid besproken thuis. ‘Martha en Matthijs hebben de afgelopen week indringende gesprekken gevoerd,’ vertelt een nabije bron aan Story. ‘Martha steunt hem enorm, ook al is ook zij erg geschrokken van de berichtgeving. De door de Volkskrant beschreven kant van Matthijs kent zij niet. Martha en Matthijs zullen binnenkort op vakantie naar New York gaan. Die vakantie had voor Matthijs op geen beter moment kunnen komen. Hij komt zijn woonboerderij in de Achterhoek nauwelijks uit, omdat hij bang is voor negatieve reacties.’ In New York zullen Matthijs en Martha er even helemaal uit zijn, en in alle rust en redelijke anonimiteit kunnen werken aan hun relatie, die onvoorzien nu al in onrustig vaarwater terechtkwam...

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.