Martine Bijl wéér in ziekenhuis

Door Redactie
Martine Bijl wéér in ziekenhuis

Wie Martine Bijl en haar man Berend Boudewijn afgelopen zaterdag op het terras van een Goois restaurant zag zitten, kon niet vermoeden dat het zo zorgeloos ogende echtpaar nog steeds midden in het drama van Martine’s hersenbloeding zit. Na de lunch moest Martine terug naar de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis...

De zorgen om Martine Bijl zijn nog altijd niet voorbij. Bijna drie jaar geleden werd de Heel Holland Bakt-presentatrice getroffen door een ernstige hersen-bloeding. En nog steeds kan ze haar oude leven niet helemaal oppakken. Fysiek gaat het goed met haar. Martine kan weer zelfstandig lopen, ze rijdt weer auto, loopt trappen en doet de dagelijkse boodschappen. Ze werkte de afgelopen tijd zelfs aan een boek, dat eind volgende maand zal verschijnen. Daarin vertelt ze alles over het ogenblik waarop ze tijdens de ochtendgymnastiek een hersenbloeding kreeg en over de gevolgen daarvan.

Psychisch

Maar psychisch gaat het Martine nog altijd niet voor de wind. Daarom werd ze enkele weken geleden opnieuw in het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum opgenomen, waar ze nu nog steeds verblijft. ‘We zien dat als een onderdeel van de revalidatie,’ zegt Maarten van Nispen van Joop van den Ende’s Stage Entertainment, die vanaf het moment dat Martine in de lappenmand terechtkwam, als haar woordvoerder optreedt. ‘Een ‘artsen-moment’ noem ik het als Martine weer even in het ziekenhuis moet verblijven, omdat haar medicatie moet worden aangepast. De depressies waarmee ze te kampen heeft, zijn geen verrassing. Nadat Martine anderhalf jaar geleden zover was hersteld dat ze naar huis kon, hadden de specialisten haar daar al op voorbereid. Sindsdien wordt er voort-durend gekeken naar de juiste medicijnen die ze nodig heeft om er vanaf te komen en haar leven weer in balans te krijgen. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 28 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Martine Bijl wéér in ziekenhuis

Beeld: ANP