• Overleden

Martine Bijl (71) is overleden

Door Redactie
Martine Bijl (71) is overleden

Martine Bijl is op 71-jarige leeftijd overleden. De presentatrice en actrice overleed donderdag aan de complicaties van de hersenbloeding die ze in september 2015 kreeg.

Martine is gestorven in haar atelier in Maarssen, in het bijzijn van familieleden. Dat heeft een woordvoerder van haar familie bekend gemaakt.

Revalideren

De Heel Holland Bakt-presentatrice stopte na haar hersenbloeding met presenteren. Ze moest vrijwel alles opnieuw leren, en lang revalideren. Uiteindelijk herstelde ze goed, maar helemaal de oude werd ze nooit. Martine raakte in een depressie en worstelde tot voor kort nog met haar mentale gesteldheid. Ze schreef het aangrijpende boek Rinkeldekink over haar tijd in een revalidatiecentrum en de depressie die daarop volgde.

Carrière

Martine begon als professioneel zangeres en maakte een twintigtal lp’s en cd’s. Zij werkte mee aan diverse televisieprogramma’s, onder andere Wie van de Drie. Voor de personalityserie Martine won ze in 1980 de Gouden Televizier-Ring. Ook vertaalde en bewerkte ze diverse televisieseries. Met John Kraaijkamp senior en junior speelde zij in meer dan honderd afleveringen van Het Zonnetje in huis.

Huwelijk

De BN'er was getrouwd met presentator en regisseur Berend Boudewijn.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Martine Bijl (71) is overleden

Beeld: Peter Smulders