Martin Gaus keek dood in de ogen

Door Redactie
Martin Gaus keek dood in de ogen

Martin Gaus is op het nippertje ontsnapt aan de dood. Door helse buikpijnen geteisterd belandde de hondenexpert met spoed in het ziekenhuis, waar niet meteen kon worden geconstateerd wat Martin precies mankeerde. De diagnose werd nét op tijd gesteld. In Story vertelt hij zijn aangrijpende verhaal.

Martin Gaus (73) is door het oog van de naald gekropen. De hondenexpert, die wacht op een donornier, werd onlangs overvallen door zulke hevige buikpijnen dat hij zich meteen bij het ziekenhuis meldde. En daar bleek hij nét op tijd geholpen te worden. ‘Het is bizar hoe het leven je totaal onverwacht in de dodelijke tang kan nemen om vervolgens 180 graden te draaien en je weer een blik op een toekomst biedt,’ vertelt Martin. ‘Ik moet er nog aan wennen, ’s nachts word ik vaak badend in het angstzweet wakker. Ik denk dan dat mijn tong aan mijn voorhoofd vastgeplakt zit en dat ik niet kan ademen. Ook verbeeld ik me dat artsen de noodzakelijke naalden in mijn aderen in de lies steken. Wat dan niet lukt, omdat ze totaal verkalkt blijken. Gelukkig ligt mijn vrouw Helly altijd naast me, iets wat ze ook in het ziekenhuis deed. Er was een bed naast het mijne neergezet voor haar, en ze mocht bij me blijven. Om mij vast te houden, mij gerust te stellen. En me wakker te maken uit mijn wanen. Het was fijn om me dan te realiseren dat het slechts boze dromen waren.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel.

Martin Gaus keek dood in de ogen

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders