Martijn maakt rentree in MAFS en flirt er meteen op los met Patricia

Het koppelsweekend ging gisteren positief van start. Geen gekke uithalen en uit de hand gelopen discussies. Wat een verademing! 

MAFS Martijn en Patricia
© Still Videoland

En na een aantal goede gesprekken kon én ging het dak eraf. Behalve voor Loes. Zij kampte met enorme hoofdpijnen. 

Toch besluit ze de volgende ochtend mee te doen met de groepsactiviteit en babbelt ze er gezellig op los met de experts en haar medekandidaten. Maar eenmaal terug in de villa, gaat het mis. 

Loes gaat naar huis

‘Loes heeft besloten om naar huis te gaan en dat viel natuurlijk wel een beetje rauw op m’n dak’, aldus Wichian voor de camera. ‘Ze heeft de keuze gemaakt en dat vond ik echt wel een beetje lastig, je bent ergens samen aan begonnen en je wilt het ook samen eindigen. Ik wist dat ze ziek en niet lekker was, maar alsnog is het lastig als je eigen vrouw zegt: ‘Ik ga naar huis’.’ Wichian wordt zichtbaar emotioneel. ‘Wat mij raakt is dat ten eerste Loes naar huis is en ten tweede dat ik het aan de groep moet vertellen.’  

Wichian in tranen

Terwijl Wichian alleen in de villa achterblijft, gaan de rest van de koppels een dansles volgen. Dat valt bij de een wat beter in de aarde dan bij de ander. ‘Een paniekaanval wil ik het niet noemen, maar ik ben gewoon geen danser,’ aldus Maarten. Ook François ziet het niet zo zitten: ‘Ik ga ballet doen op klompen.’ Maar al met al overtreffen de koppels zichzelf. De twee heren lijken elkaar (of in ieder geval hun piemels) weer terug te vinden tijdens het intieme gedans. En ook Remco en Paula gaan lekker hun gang. Een lift mag zelfs niet ontbreken! ‘Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik moet toegeven dat het best leuk was,’ aldus Remco bij thuiskomst. De experts zijn trots op hun kroost, maar vinden het ook ‘een doorn in het oog’ dat Loes en Wichian er niet bijzijn. 'We balen er gewoon van dat zij er niet bij zijn want we krijgen eigenlijk maar heel weinig van hen te zien. En wat ze vergeten - en wat voornamelijk Loes vergeet: onderdeel van dit experiment is ook de beleving delen met andere koppels. En zij trekt zich volledig terug uit dit proces. Ik vind dit ook heel zonde voor Wichian’, aldus een harde Patrick. Eenmaal terug in de villa neemt hij Wichian dan ook apart. Wat blijkt? Wichian wilde mee naar huis met zijn vrouw, maar moest blijven. ‘We schrikken van jouw commitment want we willen dat je even de tijd neemt om te reflecteren. Wichian neem de tijd voor jezelf!’, luidt het advies.

Nadat hij dat gedaan heeft, is het tijd om aan de mede-kandidaten te vermelden dat Loes (alweer) naar huis is vertrokken. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. ‘We hadden de planning om samen naar huis te gaan. Dat had ik haar beloofd en dat is niet gelukt’, zegt hij met een brok in zijn keel en de tranen prikkend achter zijn ogen. ‘Ze is alleen naar huis gegaan en ze hebben gevraagd of ik hier met jullie wil blijven. Ik ben van mening dat als je iets belooft, je dat ook nagaat, helemaal naar je vrouw.’ Hij houdt het niet droog, maar wordt gelukkig gesteund door zijn vrienden. 

Flirten met Martijn

Na een biertje is Wichian weer de oude en kan het feest losbarsten. De karaokeset staat klaar en de carnavalskleding is van de zolder gehaald. De kandidaten zijn allemaal klaar voor een wilde avond, maar dan wordt de sfeer opeens ruw verstoort door… Martijn! ‘Stop met huilen, hier ben ik!’ Maarten is in ieder geval blij om zijn buddie weer te zien. En wie ook erg blij lijkt te zijn met de onverwachte komst van Martijn is Patricia. Ze ziet de Brabantse gezelligheid er vanaf spatten en stort zich op de ex-deelnemer (want iets anders kunnen we hem niet noemen). ‘Ik vraag me echt af wat jij komt doen?’, vraagt Patricia zich oprecht af. ‘Ik heb ook meegedaan, in seizoen vijf’, plaagt Martijn al meteen terug. Paula stapt in en legt Patricia en Martijn uit hoe de vork echt in de steel zit. ‘Door mij zitten jullie hier nu’, aldus Martijn en zijn ego tegen Patricia en man Stephan. ‘Wat verwacht je nu van mij?’, flirt ook Patricia terug. ‘Een klein kusje!’ Stephan staat er bij en keek ernaar. Je ziet zijn normaal zo grote glimlach binnen enkele seconden van zijn gezicht afdruipen. 

Omgedraaide matches

De avond lijkt niet slechter te kunnen worden. Maar dan stapt ook Nicole nog binnen. Paula schreeuwt het nog net niet uit. Ze heeft haar maatje terug. Maar toch lijkt ze het ook goed met de ex van haar vriendin te kunnen vinden. ‘Ze hadden het om moeten omdraaien’, zegt Martijn even later tegen Maarten. ‘Ze hadden Paula en mij moeten matchen en Nicole en Remco en dan was het klaar geweest’, aldus een zelfvoldane Martijn. ‘Dat kan dus nu alsnog he’, laat Maarten hoopvol weten. 

Rode vlag

Voor Stephan was het feest direct voorbij nadat Martijn de ruimte instapte. Hij trekt zich terug. ‘Patricia is iemand die heel goed met mensen is’, begint hij aangeslagen zijn verhaal. ‘Die heeft het op een bepaalde manier leuk met hem en dát triggert. Ik heb deuren gesloten die ik nooit meer open wilde doen. En dan komt hij binnen. Iets in mij zegt: rode vlag-situatie.' En hoe goedaardig Stephan dan is, legt hij de schuld ook nog eens bij zijn eigen verleden in plaats van bij het gedrag van Martijn. Patricia merkt aan Stephan dat het niet goed zit en neemt haar man apart. ‘Ik zie nu wel een hele andere kan van jou’, laat ze aan hem weten. ‘Ik wist niet dat het met Martijn te maken had’, zegt ze even later op de hotelkamer. ‘Ik zag wel twee keer dat Stef zich terugtrok. Toen zei hij al gelijk: ‘Ik ga slecht op dat soort mannen. Hij zit in mijn aura.’ Patricia wil Stephan alleen maar beschermen en vraagt zich af hoe één iemand dit gevoel kan geven aan hem. Als hij dat voor de camera probeert uit te leggen, wordt het hem te veel: ‘Zij begrijpt natuurlijk niet…’, waarna hij stopt en een pauze vraagt. ‘Ik kan het niet uitleggen, stom hè. Het is zo lang geleden dat iemand dít bij me gedaan heeft’, zegt Stephan met de tranen in zijn ogen. ‘Nogmaals; hij kan er niets aan doen hè, het is de persoon wie het is, maar op de een of andere manier komt er iets naar boven…’

Ciao 

Gelukkig gaat Martijn aan het einde van de avond weer zijn eigen weg. Al is dat niet vrijwillig. ‘Ik ben zeker jaloers, ik had hier heel graag bij willen zijn maar helaas: ik ben vrijgezel en dit is voor getrouwde mensen.’ Naast Stephan is ook Nicole alweer klaar met Martijn na één avond. ‘Dit had ik wel verwacht, hij is een flirt’, laat ze weer zichtbaar geïrriteerd weten aan Cathalijne en Laura. Op de weg naar huis komt ze nog even langs Martijn en kan Nicole het niet laten om nog een sneer te maken naar haar ex-man. ‘En je kunt kunnen stoppen met liegen, dat zou fijn zijn.’ Martijn laat zich niet uit het veld slaan. ‘Deze leugenaar zegt jou weer gedag, bedankt voor je komst hè.’ Hij geeft haar nog een handkus, maar Nicole draait zich al snel weg. ‘Ik ben geen haatdragend type, maar stiekem voel ik me nog wel een beetje gekwetst.’

Eindgesprekken

Nu Nicole en Martijn definitief uit het programma zijn gelopen, kunnen volgende week (eindelijk) de eindgesprekken gaan plaatsvinden. Wie gaan er scheiden en welke stellen blijven dan toch getrouwd…? Houd onze MAFS-overzichtspagina goed in de gaten.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!