• Married at first Sight

Martijn kan rijgedrag van rijinstructrice Nicole niet aan in Married at First Sight

Een nieuwe week met nieuwe MAFS-avonturen. De tranen van aflevering drie kunnen worden gedroogd, want de aflevering van dinsdagavond gaat meteen van start met een nieuw koppel.

Married at First Sight Martijn en Nicole

Wichian en Loes mogen als vierde stel in het huwelijksbootje stappen dit seizoen. Waar Loes iemand zoekt die ‘het leven niet al te serieus neemt’, is Wichian als militair juist iemand die het het liefst volgens het boekje doet. Een mismatch? Juist niet, zo denken de experts. De twee kunnen elkaar enorm aanvullen. Wichian gaat volgens gedragsbioloog Patrick van Veen Loes de stabiliteit geven die ze zo hard nodig heeft.

Terug naar de tennismatch van dit seizoen. Vorige week was er te weinig content over Maarten en Richelle om in te schatten of deze sportieve mensen daadwerkelijk bij elkaar zouden passen. Gelukkig keerden we deze avond terug naar het altaar. Als Richelle met haar vader door de sprookjesachtige tuin komt lopen, kan Maarten zijn geluk niet op. ‘Wauw’ kan hij alleen maar uitbrengen. Eenmaal aan elkaar voorgesteld moet Maarten even op adem komen. ‘Je ziet er prachtig uit, ik moet even bijkomen’, gniffelt hij. Gelukkig lijken de gasten ook enthousiast te zijn. De vader van Richelle noemt Maarten al meteen ‘een aardig ventje.’ 

Enschede

Maar blijft de romantiek ook in de lucht hangen als Richelle erachter komt dat Maarten zijn hele leven heeft opgebouwd in Enschede? De bruidegom woont immers wel bij zijn moeder in de straat en blijkt daar elke woensdagavond aan te schuiven voor een hapje eten. Voordat Richelle weg kan rennen na dit nieuws, heeft Maarten een oplossing bedacht: ‘Als ze in de buurt is, kan ze gewoon mee-eten bij mama.’ Nu dat lijkt opgelost, blijft er nog een vraag over: wie gaat zijn eigen huis opzeggen voor de liefde? Maarten is verknocht aan Enschede, maar Richelle zou in de toekomst nog wel een eigen huis willen bouwen. 

Droomkoppel

Gelukkig is het nog niet zo ver en moeten de twee eerst ‘ja’ zeggen. Maarten schreeuwt het uit van geluk en valt nog net niet omver tijdens de zoen met Richelle. Papa lijkt het toch meer dan een ‘aardig ventje’ te vinden en houdt het niet droog tijdens de ceremonie. Een droomkoppel in spe? 

Ego

Natuurlijk komen de extraverte Martijn en Nicole ook nog even terug deze aflevering. De twee zijn onderweg naar Italië voor hun huwelijksreis (waar de bom wel eens kan gaan barsten.) Maar tot nu toe heeft Nicole ‘nog niets groots te melden’: ‘We doen het rustig aan.’ Maar dat voornemen verdwijnt, in ieder geval voor Martijn, als sneeuw voor de zon als ze het Italiaanse vliegveld verlaten. Als rijinstructrice kan Nicole prima met de huurauto naar hun eindbestemming rijden. Maar Martijn en zijn aanwezige ego denken daar iets anders over.

'Niet normaal'

‘Ik vind als man dat ik moet rijden, klaar’, aldus Martijn nadat hij met een gezicht dat op onweer staat in de auto stapt. ‘Ik vond dat ze al veel te lang deed over achteruit parkeren’, gaat hij nog even door. Om toch nog wat aandacht op te eisen, geeft hij tijdens het navigeren (lees: chagrijnig de richting wijzen) tips aan Nicole. En dat terwijl hij zelf geen eens goed in de gordel zit. Ook al bedoelt hij het sarcastisch, bij de kijkers thuis roept het vooral ergernis op. Gelukkig snapt vrouw Nicole zijn spelletje. ‘Je rijdt nu serieus als een vrouw’, sneert hij nog even na als zij met hem probeert te sollen. Gelukkig is niet alleen het gedrag van Martijn niet normaal, maar ook hun bruidssuite met zwembad, goed interieur en geweldige kleuren.

Nicole en Martijn gaan kibbelend over het autorijden de aflevering uit. Wij wachten rustig af wanneer de bom barst. Tot morgen!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!