Martien Meiland verliest stuk van zijn kies tijdens verbouwing: ‘Doen we met montagekit’

Eigenlijk hadden kijkers weinig te melden over de aflevering van Chateau Meiland gisteravond.

Chateau Meiland
© Still

Niet gek ook, aangezien we met heel kijkend Nederland al twaalf weken lang naar hetzelfde aan het kijken zijn: klussende en klagende Meilandjes. 

Toch kon er weer even ouderwets om hilarische en bijzondere uitspraken van Martien worden geluisterd, toen hij een stuk van zijn kies verloor tijdens de verbouwing.

Kies verloren

‘Weet je wat ik vanmorgen had’, begint Martien zijn verhaal tegen Erica. ‘Twee minuten voordat jij de deur hier binnen kwam, brak er gewoon een heel stuk kies af!’ Hij vervolgt: ‘Ik heb hem bewaard, hij ligt beneden op een doos.’

Glimmende tegel

Hoe het stukje nou kon afbreken, snapt Martien niet. Hij heeft al jaren een prachtige set porseleinen tanden. En dan is het een vergissing snel gemaakt. ‘Ik heb gisterenavond haar nog geholpen met tegeltjes afbikken', zegt hij al wijzend naar Montana. 'Dus ik dacht misschien is het een stukje tegel?’ Daar gelooft Erica niets van. ‘Ja, wat er al de hele nacht zit…’ Volgens Martien kan dat gewoon.

Montagekit

‘Ik moet naar een tandarts’, concludeert Martien na zijn vage verhaal. Maar Erica komt met een beter idee. ‘Je moet het (stukje kies - red.) meenemen, misschien kunnen ze het plakken. Martien valt even stil, maar bedenkt dan een nóg beter plan. ‘Oh, dan doen we het gewoon met montagekit!’ Zo te zien laat de familie Meiland tegenwoordig niets meer over aan professionals. Misschien hebben ze ook wel een spoedcursus 'tandarts worden' gevolgd.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!