Martien Meiland moest overgeven van coming-out tegenover Erica

Door Redactie
Martien Meiland moest overgeven van coming-out tegenover Erica

Martien Meiland was liever heteroseksueel geweest, omdat dat volgens hem makkelijker is. Dat zei de televisiepersoonlijkheid zondagavond bij Linda's Wintermaand. Meiland, die onder meer bekend is van het programma Chateau Meiland, kwam jaren geleden uit de kast.

Naar eigen zeggen gebeurde dat na een vakantie in de Israëlische badplaats Eilat. Daar werd hij aangesproken door een man die volgens Meiland erg op de Franse oud-voetballer Zidane leek. 'Binnen vijf minuten pakte hij mij. Zoenen enzo', vertelt de 59-jarige Meiland. 'En op hetzelfde moment zag ik mijn hele leven instorten. Dat heb ik nog nooit gevoeld van binnen'.

Trillingen en overgeven

Toen hij twee dagen later terugkwam in Nederland, was hij van slag. Ook omdat hij het Erica, zijn partner, moest opbiechten. Hij had trillingen in zijn lijf en moest ook overgeven. 'Vreselijk', noemt Meiland die periode, die zijn coming-out niet als een bevrijding ervoer.

Twee dochters

Martien Meiland heeft twee dochters met Erica, Maxime en Montana. Ook zij zijn regelmatig te zien in Chateau Meiland, waarin de familie in Frankrijk een chateau ombouwt tot een bed & breakfast. In 2019 won het programma de Gouden Televizier-Ring.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.