Martien Meiland gaat boek Maxime tóch lezen

Maxime Meiland (27) wilde liever niet dat vader Martien (61) haar biografie ging lezen. De voormalig kasteelheer gaat het 'heftige' verhaal van zijn dochter nu tóch lezen. 

Door Redactie
Martien Meiland

Na elf seizoenen Chateau Meiland is er al veel lief en leed met de kijker gedeeld door de Meilandjes. Maar onderling is het binnen het gezin nog wat lastig. Maxime wilde eerst niet dat haar vader haar autobiografie zou lezen, maar hij gaat het nu toch doen.

Slachtoffer verkrachting

Terwijl het drama in Chateau Meiland het niveau van een klusstress meestal niet ontstijgt, kwam dochter Maxime dit jaar wel met een hele heftige ontboezeming. Toen ze jonger was, is ze het slachtoffer geworden van een verkrachting. Daar schrijft ze voor het eerst over in haar boek Maxime. Dit verhaal vertelde ze enige tijd geleden ook bij Humberto.

Niks voor papa

Dat heftige verhaal deelde ze liever niet met haar ouders, dus ze adviseerde haar vader dan ook om het niet te lezen. In RTL Boulevard vroeg Aran Bade ernaar. Martien: 'Ze zei ik denk niet dat het voor papa wat is om te lezen. Maar ik ga het natuurlijk wel lezen. Ik denk dat ik volgende week ga beginnen.' Martien werd zichtbaar emotioneel toen hij het er over had.

Afwezige vader

Hoe hecht het gezin nu ook is, was Martien er niet bij op het moment dat Maxime deze heftige ervaring had. Aran legt uit dat het net in de periode was dat Martien uit de kast kwam en op 'ontdekkingsreis' in Amsterdam was. Des te moeilijker voor hem om alsnog het verhaal te lezen. Toch zal hij binnenkort ook naast haar staan als ze het boek gaat presenteren op 30 maart.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Tekst: Olivier van Kuyen

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!