Martien en zijn tas zijn onafscheidelijk van elkaar, tot ergernis van Erica

Martien en zijn tas zijn onafscheidelijk van elkaar, tot ergernis van Erica

Gisteravond ging het in Chateau Meiland gewoon weer door met slopen. Want zonder klussen, kan er geen serie worden gemaakt. Martien en Erica zijn inmiddels wel al helemaal gewend aan hun nieuwe huis - in tegenstelling tot Maxime en Leroy. Toch missen ze nog wat van hun oude villa in Noordwijk: het ornament. Deze wordt, met behulp van grote Dirk, opgehaald. Dirk neemt een hijskraan mee, Martien zijn handtas. 

Aangekomen bij hun oude onderkomen, stapt Martien inclusief rode handtas te auto uit. 'Met die tas?', vraagt Erica al lichtelijk geïrriteerd. 'Ja, met die tas', aldus Martien met een kleine sneer. 

Vallen en opstaan

Helaas voor de Meilandjes is het hondenweer. Een heel ander scenario dan in Frankrijk, waar de zon hoog aan de hemel stond. Gelukkig is 'Grote Dirk' - de vader van schoonzoon Dirk - de beroerdste niet en komt met een gehuurde graafmachine aan. Terwijl Erica en Martien schuilen voor de regen, begint Dirk aan het uit elkaar halen van het ornament. Niet alleen het gedecoreerde stuk steen komt van de grond, ook het gehuurde karretje met daarin Dirk valt nog net niet op z'n kant. Om toch een handje te helpen, sjouwen Erica en Martien het kleinste gedeelte naar de auto. Als de tas van Martien tijdens het tillen van zijn arm valt, kan Erica het helemaal niet meer aanzien. 'Jij met die tas. Waarom loop je in godsnaam altijd met die tas?!'

Tas

Als het ornament veilig in de aanhangwagen is gehesen, stappen de Meilandjes weer in de auto. Daar kan Erica het toch niet laten om nogmaals over de tas van Martien te beginnen. 'Wat heb je nou allemaal uit die tas nodig gehad', vraagt ze zich af. De trotse Martien laat zich niet kennen en houdt zijn lippen stijf op elkaar. Maar Erica laat het daar niet bij zitten. 'Nou? Hè?', vraagt ze nogmaals. 'Jouw telefoon zit er de hele tijd in', begint Martien zijn argument. 'Geef mij maar de schuld', verdedigt Erica zichzelf. Martien houdt voet bij stuk: 'Al jouw spullen zitten altijd in mijn tas.' 'Ja, als je 'm toch meeneemt', aldus Erica. Ze vervolgt: 'Maar nu bedoel ik. Bij het inladen van een ornament van 800 kilo, heb je toch geen spullen in je tas die daarbij kunnen helpen?'

Beeld: still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.