Marlijn Weerdenburg volgt Dionne Stax op als presentatrice DNA Onbekend

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is de presentatrice van een nieuw seizoen DNA Onbekend, dat vanaf woensdag 18 januari te zien is bij NPO 1. Daarmee volgt Weerdenburg Dionne Stax op, die dit jaar afzwaaide als host van het programma. Eerder presenteerde Caroline Tensen het programma jarenlang.

De 39-jarige presentatrice vindt het 'enorm eervol om zo dicht bij mensen te mogen staan in hun zoektocht naar hun basis en identiteit'.

Onderdeel van zoektocht 

'De vraag waar je vandaan komt is een levensvraag, je fundament. Soms gaat het om een zoektocht van al decennialang en dat ik daar een klein onderdeel van mag zijn, is bijzonder. Zeker wanneer het antwoord in hun zoektocht gegeven kan worden.'

Exclusief kijkje 

Dit seizoen werkt het programma ook met podcasts, waarin 'een exclusief kijkje achter de schermen van DNA Onbekend' wordt gegeven. De luisteraar krijgt antwoord op vragen als hoe de redactie van het programma te werk gaat en welke afwegingen redacteuren moeten maken.

Grote-mensen-huis 

Naast dat ze op werkgebied een nieuwe tijd tegemoet gaat, beleeft Marlijn ook privé een spannende situatie. Ze heeft namelijk een 'grote-mensen-huis' gekocht in Hilversum. 'Met een tuin en een schuur. Wat wil een mens nog meer?', schreef ze in september. De vraagprijs was meer dan een miljoen, maar Marlijn heeft een hypotheek van 975.000 euro afgesloten. Toch zal er nog flink verbouwd moeten worden. 

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.