• Showbizz

Marlijn Weerdenburg had moeite met huilen na overlijden moeder: 'Het gebeurde maar niet'

Door Redactie
Marlijn Weerdenburg had moeite met huilen na overlijden moeder: 'Het gebeurde maar niet'

Marlijn Weerdenburg heeft in het begin amper een traan gelaten bij het overlijden van haar moeder. Vijftien dagen voor de geboorte van haar tweede kindje Sammie overleed de moeder van de actrice en zangeres na een kort en plotseling ziekbed.

'Ik ben een heel emotioneel mens, een makkelijke huiler - ik jank ook graag. Dat gebeurde maar niet', vertelt Weerdenburg zaterdag in AD.

Oorlogssituatie

Volgens haar ging alle energie naar de zorg van haar zoon. 'Dat vertelde mijn verloskundige ook: bij zwangere vrouwen die zoiets ergs meemaken, maar ook zwangeren in bijvoorbeeld een oorlogssituatie, voelen lichaam en geest: je moet nu voor je kind zorgen.' Haar zoontje Sammie werd thuis geboren na een 'droombevalling'.

Kalm en in balans

'Het mooie vind ik: mijn moeder was altijd kalm en in balans, zelf was ik lang ongedurig', aldus de zangeres, die vanaf dit najaar de hoofdrol in de musical Diana & Zonen speelt. Door haar vriend Paul Broers is ze naar eigen zeggen al rustiger geworden. 'Maar nu lijkt het helemaal alsof ik die eigenschappen van mijn moeder heb overgenomen.'

Vernoemd naar moeder

Haar zoontje Sammie is vernoemd naar haar moeder. Hij heeft de naam Sammie Johan Willempje Broers. Johan, zijn tweede naam, komt van haar schoonmoeder Johanna. De derde naam van het jongetje, Willempje, is een verwijzing naar Weerdenburgs moeder. Na de geboorte van Sammie postte Marlijn een foto op haar Instagram en schreef daarbij: 'Ook al lagen dood en leven nooit eerder zo dichtbij elkaar, onze harten stromen over van geluk met liefde voor jou.' Het is het tweede kindje voor de actrice en zangeres. In 2017 werd ze moeder van zoontje Teun.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.