Marlijn Weerdenburg geschokt door heftig verleden van vader

Marlijn Weerdenburg staat bekend om haar uitbundige lach, maar daarachter gaat veel verdriet schuil.

Marlijn Weerdenburg

Om haar moeder, die plotseling uit het leven werd weggerukt. Maar ook om haar vader, wiens verleden haar erg heeft geschokt.

Presentatrice en (musical)actrice Marlijn Weerdenburg (39) wordt al geruime tijd heen en weer geslingerd tussen emoties. Half april 2021 overleed haar moeder Sjanie, net 65 en topfit, aan de gevolgen van een hersenbloeding, vijftien dagen voor de geboorte van kleinzoon Sammie. Marlijn was in shock en wilde het liefst wegkruipen onder een deken, maar ze moest dóór, om te bevallen én om er te zijn voor zoontje Teun (5).

Vader

Marlijn mist haar vreselijk. Juist daarom koestert ze haar vader Martin nog meer dan ze al deed. Om hem heeft ze ook al veel verdriet gehad. In 2015 werd hij ernstig ziek, wat voor veel pijn en angst zorgde, maar Martin wist wonderwel te genezen. Marlijn heeft veel bewondering voor haar vader, die het niet makkelijk heeft gehad. Zoals ze in het programma DNA Onbekend met deelnemers meekijkt ‘tijdens hun kwetsbaarste zoektocht’, is ze privé met haar vader gaan graven in diens verleden. ‘Hij heeft een heel zware jeugd gehad. Toen hij twaalf was, overleed zijn vader,’ vertelt Marlijn in Margriet.

‘Mijn oma kon het verdriet niet aan en bleef reddeloos achter met vier kinderen. Mijn vader moest in de haven van Rotterdam werken om geld te verdienen. Hij is in zijn leven wel vijftien keer verhuisd en ik ben met hem langs een aantal van die plekken gegaan.’ Daar kwamen veel emoties bij kijken. ‘Het had heel anders met hem kunnen aflopen,’ zegt Marlijn. ‘Maar hij heeft er echt heel bewust voor gekozen om iets van zijn leven te maken.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 03 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.