Mark Rutte stelde geen eisen na uitnodiging Vandaag Inside

Minister-president Mark Rutte heeft de makers van Vandaag Inside nooit een eisenlijstje gegeven voor zijn aanstaande bezoek aan het programma. 

Mark Rutte
© Vandaag Inside

Mark Rutte zou geen eisen hebben gesteld voor zijn bezoek aan Vandaag Inside. 'Dat is gewoon helemaal niet waar', benadrukte de premier donderdagavond in Shownieuws.

Aanleiding waren uitspraken van Wilfred Genee van woensdag. Hij stelde toen in Vandaag Inside dat Rutte niet langs zou willen komen als er ook Groningers, boeren of toeslagenouders worden uitgenodigd. Dat leverde Rutte donderdag veel kritiek op van politieke collega's. In de uitzending van donderdag nam Genee die woorden terug.

Hoogtepunt

Rutte zei in Shownieuws zin te hebben in zijn bezoek aan Vandaag Inside, aanstaande maandag. Hij stelde gekscherend dat het 'het hoogtepunt' van zijn campagne zal worden. De premier is er niet zenuwachtig voor, ondanks dat hij waarschijnlijk zal worden aangepakt door Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. 'Dat kun je niet repeteren. Ik vind het een heel leuk programma om zelf te kijken. Ze waren altijd enthousiast over mij dus ik ga eens vragen wat er mis is gegaan.'

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!