Mark Rutte in Vandaag Inside: de opvallendste (niet politieke) momenten

In de veelbesproken ‘historische’ Vandaag Inside van maandagavond met Mark Rutte zouden er volgens de premier geen taboes zijn. Daar hebben de mannen van VI gretig gebruik van gemaakt. Van Tom Egbers tot zijn mysterieuze liefdesleven: alles kwam op tafel. 

Door Redactie
Mark Rutte
© Still Vandaag Inside

Wanneer de uitzending al bijna over de helft is besluit Wilfred Genee dat de aardbevingen in Groningen plaats mogen maken voor wat sappigere onderwerpen. Hij laat een foto zien waarop Mark Rutte de Italiaanse premier kust. Het valt Wilfred op dat Mark behoorlijk losbandig is 'door zijn tong in haar oor te steken'. 'Er ging wel wat mis', erkent Rutte. 

'Ik weet wat neuken is'

Voor Wilfred een aanleiding om eens door te vragen over het liefdesleven van Rutte waarover, naast een kus van Ellen ten Damme, weinig bekend is. Heeft hij überhaupt wel seks? 'Ik weet wat neuken is, ik kan je geruststellen', begint Rutte. 'Ik wil het niet persoonlijk maken, maar je hebt mensen die het er heel veel over hebben en het niet doen en je hebt mensen die het er weinig over hebben, maar het heel veel doen', aldus de premier.

Biseksueel?

Wilfred vraagt zich af hoe het zit met Rutte's biseksualiteit, in 2006 hintte hij hier in een interview op. Rutte houdt het vaag. 'In die periode in 2006 was ik net partijchef, toen heb ik de ene na de andere blunder gemaakt, alsjeblieft haal die files niet uit het archief.'

Tom Egbers en Gary Lineker?

Een ander opvallend moment dient zich aan wanneer Wilfred aan Rutte vraagt of hij het logisch vond dat Tom Egbers gister NOS Sport niet presenteerde. 'Weet je dat is zijn keuze, maar het is wel triest hoor', begint de premier. Vervolgens trekt hij een vergelijking tussen Tom en de Britse Gary Lineker, die vanwege uitspraken over vluchtelingen zijn presentatiebeurt bij de BBC moest overslaan. Een nogal scheve vergelijking vinden kijkers dat. Tom wordt namelijk van wangedrag beticht, dat is toch wel een graadje erger?

Onredelijke mensen

Daarna begint Rutte over het leiden van een toporkest. Volgens de premier kunnen 'onredelijke mensen zo topprestaties leveren'. Zelf wordt hij ook wel eens boos maar dan zegt hij wel sorry. 'Ik hoop vooral dat we mild voor elkaar blijven', besluit de premier. Wanneer Wilfred vraagt of het hem inspireert dat de hoofdredactie van NOS Sport na 20 jaar opstapt, antwoordt Rutte 'nee'. 'Johan zit er al 25 jaar, ik vind dat een goed voorbeeld.'

Rob Knoester

Een beetje pestgedrag is Rutte ook niet vreemd, onze premier weet wel hoe hij een steek onderwater uitdeelt. Hij blijft Job Knoester, die hem een psychopaat noemde, consequent de hele uitzending Rob Knoester noemen. Zelfs nadat René van der Grijp hem erop wijst, blijft hij doorgaan. Of hij daar nou goed aan gedaan heeft, is de vraag. Volgens veel kijkers was Job juist de uitblinker van de avond.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Tekst: Eveline van Gils 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!