• De Bauers

Mariska Bauer vertelt openhartig over herseninfarct in programma

Mariska Bauer

Mariska Bauer doet woensdag haar verhaal in het tv-programma Geef om je hersenen, waarin Omroep MAX en de Hersenstichting aandacht vragen voor de impact van hersenaandoeningen.

Ze werd begin dit jaar getroffen door een herseninfarct. Ook zanger Frans Bauer, haar man, schuift aan in het programma.

Impact 

Zowel Mariska als Frans vertellen in het MAX-programma over de impact die het had op het leven van Mariska. Ook cabaretier en Hersenstichting-ambassadeur Viggo Waas vertelt over de impact van het herseninfarct dat hem een jaar geleden trof. Verder gaan presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os in gesprek met onderzoekers en treden Ricky Koole, Joe Buck, Desray en Berget Lewis op.

Herseninfarct Mariska Bauer

Toen Bauer zich in januari 'niet zo lekker voelde' en dat vertelde aan haar partner Frans en haar zoons, had ze het gevoel dat ze een dikke tong had. 'Praten ging, maar het kostte me meer moeite', legt ze uit. Artsen dachten in eerste instantie aan een allergische reactie. Een dag later werd een MRI-scan gemaakt en werd duidelijk wat er aan de hand was. 'Ze zagen dat ik een herseninfarct had gehad, een afsluiting door een bloedpropje. Inmiddels had ik ook meer verschijnselen: mijn mond stond scheef en mijn ene arm was verlamd.'

Acceptatie

Eerder liet Bauer al weten dat ze moet 'accepteren' dat ze een herseninfarct heeft gehad. 'Dat de oude Mariska, die altijd de bezige bij was, dat die er gewoon even niet meer is. En dat dat weer iets anders moet worden', zei Bauer in juni. Toch heeft het gezin nog nooit zoveel verdriet gehad als dit jaar.

Geef om je hersenen wordt woensdag om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1.