• Liefde

Marian Mudder heel hecht met dertig jaar jongere vrouw: ‘We zijn gewoon heel graag bij elkaar’

Door Redactie
Marian Mudder heel hecht met dertig jaar jongere vrouw: ‘We zijn gewoon heel graag bij elkaar’

Het liefdesleven van Marian Mudder is geen succes-story. Meerdere mannen passeerden de revue, maar uiteindelijk benauwde de traditionele relatievorm haar. Tegenwoordig is ze liever samen met haar dertig jaar jongere vriendin, met wie ze een heel bijzondere band heeft.

Door al haar ervaringen is haar kijk op de liefde veranderd, vertelt Marian in Nouveau.

Grote liefde

Ze ging op haar twintigste samenwonen, maar was niet gelukkig. Ze zocht er steeds een minnaar naast om het voor haarzelf goed te houden. Na vijfentwintig jaar was ze daar kláár mee en brak ze met haar toenmalige partner, van wie ze nog altijd houdt. Maar ze pasten niet meer bij elkaar als man en vrouw. Marians volgende grote liefde was een Noorse geoloog. Maar de relatie sneuvelde snel toen hij een aanbieding kreeg om twee jaar op Fiji te gaan werken. ‘Ik schoot van de verlatingsangst in de gillende paniek.’ Het leek hem het beste te breken. Marian heeft daar – vijftien jaar geleden – ‘oneindig veel verdriet’ van gehad.

Jongere vrouw

(...) Marian realiseert zich steeds meer dat ze zich eigenlijk nooit heeft thuis gevoeld in een traditionele relatie. Ze heeft enorm haar best gedaan om ‘normaal’ te zijn, maar daar is ze mee opgehouden. ‘Ik heb nu een heel bijzondere vriendschap met een jonge vrouw, ze is dertig jaar jonger dan ik. Onze relatie is heel close zonder dat er sprake is van een romantische verbintenis. We zijn gewoon heel graag bij elkaar omdat we vreselijk kunnen lachen samen en over alles kunnen praten.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.