Margriet van der Linden heeft alle banden met haar familie doorgesneden

Door Redactie
Margriet van der Linden heeft alle banden met haar familie doorgesneden

Voor talkshowpresentatrice Margriet van der Linden bestaan haar strenggelovige ouders niet meer, sinds zij niet kunnen accepteren dat hun dochter op vrouwen valt. Aan Story vertelt een familielid over de problemen.

Story bracht onlangs het verhaal dat Margriet van der Linden – die met haar talkshow M deze zomer De Wereld Draait Door vervangt – al jarenlang geen contact heeft met haar strenggelovige ouders. De oorzaak van de familiebreuk ligt bij de lesbische geaardheid van Margriet: iets wat in bijbelse kringen niet gewaardeerd wordt. Om deze reden hield Margriet ruim twintig jaar voor de buitenwereld verborgen dat ze op vrouwen valt. Maar toen ze verliefd werd op haar huidige geliefde Kitty Kooring, met wie ze in 2010 trouwde, besloot ze haar vrienden en familie openheid van zaken te geven. En waar haar vrienden haar coming-out met veel respect en waardering ontvingen, reageerde haar gelovige familie een stuk minder enthousiast. Dit was voor Margriet genoeg reden om de banden met haar ouders en broer te verbreken. Margriet haalde daarna in verschillende interviews in felle bewoordingen uit naar haar ouders en de christelijke opvoeding waarmee zij haar jarenlang enorm beperkt hebben. ‘Het is zo dat er geen contact is en gek genoeg is dat voor mij beter,’ vertelde ze in het programma De Wandeling. ‘Omdat ik na jaren dacht: ik geloof dat de confrontatie met ‘jouw leven bestaat voor ons in die zin (de relatie met Kitty – red.) niet’ steeds moeilijker zou worden voor me.'

Lees het hele artikel in Story editie 25. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Margriet van der Linden heeft alle banden met haar familie doorgesneden

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders