• Showbizz

Marga van Praag lag dagenlang in coma: 'De artsen gaven haar vijf procent kans'

Door Redactie
Marga van Praag lag dagenlang in coma: 'De artsen gaven haar vijf procent kans'

Het leven van Marga van Praag werd gekenmerkt door een reeks dramatische gebeurtenissen. Het is dan ook geen vanzelfsprekendheid dat de oud-nieuwslezeres in goede gezondheid kan terugkijken op een glansrijke tv-carrière.

Omdat Marga van Praag (72) niet meer dagelijks op tv te zien is, kon ze de gevolgen van een dramatische val die ze maakte lange tijd verbloemen. In het boek De kok, de boerin, haar advocaat en dier verpleegster: vrouwen met 50 jaar ervaring, geschreven door journaliste Els Quaegebeur, vertelt Marga wat er precies gebeurde. De voormalige presentatrice van het NOS Journaal viel ongelukkig voorover en moest met een zwaar gehavend gezicht, een gebroken oogkas en rugproblemen naar het ziekenhuis worden vervoerd. ‘Toen ik mijn neus snoot op de eerste hulp was het alsof mijn oog eruit kwam,’ vertelt Marga, die de oorzaak van haar valpartij kent, in het boek. ‘Het hangt ook samen met een infectie waardoor ik neuritis vestibularis kreeg, een ontsteking van je evenwichtsorgaan. Dat is me toch vervelend, je hebt geen idee. (...) Ik maakte me wel zorgen over die duizelingen.’ Het was niet voor het eerst dat Marga in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Op haar achttiende kreeg ze een hersenvliesontsteking en lag ze zes dagen in coma. De artsen gaven haar vijf procent kans op overleven, wat haar vader Max van Praag, een gevierd zanger in de jaren vijftig, en moeder Sari natuurlijk grote zorgen baarde. 

Dit artikel komt uit Story. Editie 27 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle

Marga van Praag lag dagenlang in coma: 'De artsen gaven haar vijf procent kans'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders