Marco Bakker heeft trauma door dodelijk ongeval dat hij veroorzaakte

Door Redactie
Marco Bakker heeft trauma door dodelijk ongeval dat hij veroorzaakte

Het staat nog op z'n netvlies gebrand: het dodelijke auto-ongeluk dat hij veroorzaakte in oktober 1997 in de Amsterdam Arena. In zijn biografie vertelt Marco Bakker dat hij een trauma voor het leven heeft.

'Die fatale avond kan ik me nog steeds helder voor de geest halen’, vertelt hij in zijn boek.

Alcohol

Hij doelt dan op 31 oktober 1997. Volgens de operazanger sloeg die dag zijn auto op hol door een technisch mankement, maar was er ook alcohol in het spel. 'Aan dat moment heb ik traumatische herinneringen overgehouden. Ik zag voor me een groep kinderen lopen die ik op het nippertje kon ontwijken.'

Klap

Vervolgens reed Bakker in volle vaart op twee pilaren af. 'Tijdens die laatste seconden, voordat mijn auto tegen een portiersloge op de tweede ring tot stilstand kwam, zag ik twee mensen voor me. De klap die daarop volgde, zal ik nooit meer vergeten. Het was afschuwelijk.’

Rijbewijs kwijt

De rechtbank acht niet bewezen dat er sprake was van een technisch mankement aan de auto van Bakker. Wel gaf de operazanger toe dat hij die middag gedronken: twee glazen wodka naar eigen zeggen. Een 38-jarige vrouw kwam om bij het ongeluk.

De rechter veroordeelde Bakker een jaar na het ongeval wegens dood door schuld tot 240 uur dienstverlening en een jaar rijontzegging.

Bron: AD  Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.