Marc van der Linden voelt zich 'bijna als herboren' na coma

Marc van der Linden voelt zich 'bijna als herboren' na coma

Het gaat een stuk beter met Marc van der Linden. De 51-jarige royaltydeskundige, die afgelopen zomer dagenlang in coma lag, voelt zich 'na alle ellende' bijna herboren, schrijft hij op Instagram.

Marc is bezig met opnames voor een nog geheim project en werkt ondertussen aan zijn conditie. Helemaal de oude is hij nog niet. Marc heeft nog last van 'een gevoel van instabiliteit, bang om te vallen', zo beschrijft hij. 'Dus: meer op eigen benen staan, wandelen en zekerder worden. En hopelijk: wandelen leuk gaan vinden.'

Buiten westen

De royalty-expert belandde in het ziekenhuis als gevolg van een ontsteking aan zijn been. Door de ontsteking viel Marc en raakte hij buiten westen. Hij lag uren op de grond voordat zijn moeder hem vond.

Waanwereld

In het ziekenhuis lag Van der Linden dagenlang in coma. Hij lag op de intensive care, maar kreeg hier zelf niets van mee. 'Ik had een delier, ik leefde in een soort waanwereld', legde hij uit. 'Ik heb hele gesprekken gevoerd met mijn moeder die ik mij niet kan herinneren. Ik lag vastgebonden op bed omdat ik anders alle infusen eruit trok.'

Enorm veel afgevallen

De wondroos, die een bloedvergiftiging veroorzaakte, hield Marc over aan het feit dat hij recentelijk heel snel is afgevallen. De deskundige verloor in korte tijd meer dan 50 kilo.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.