Maik de Boer redde Thomas Dekker van vernietigende levensstijl

Door Redactie
Maik de Boer redde Thomas Dekker van vernietigende levensstijl

Als stylist Maik de Boer (61) niet in het leven van Thomas Dekker (38) was gekomen, was de voormalig profwielrenner waarschijnlijk nog steeds samen geweest met de steenrijke Amerikaanse kunsthandelaar Nathalie. Hun liefde ging niet altijd over rozen, maar Nathalie bleek ook niet bepaald een goede invloed op Thomas te hebben.

De twee leidden een jetsetleven en waren bevriend met wereldsterren als Leonardo DiCaprio, Bruno Mars en Ricky Martin. Maar echt gelukkig was Thomas niet. ‘Ik begon steeds meer te verlangen naar diepgang in mijn leven,’ vertelt hij in zijn recent verschenen boek Koersen op geluk.

Wringen 

Toen hij in 2018 samen met Maik de Boer in het BNNVARA-programma De gevaarlijkste wegen zat, waarin de twee dagenlang met een auto door Mexico reden, stortte Thomas zijn hart uit bij de stylist. ‘Ik vertelde over mijn moeizame relaties met vrouwen. Met Nathalie ging het namelijk ook even niet zo soepel, en dat lag aan mij, dat wist ik wel. Dat onrustige, dat flirterige, die seksdrive: ik heb dat gewoon. Maik gooide toen de knuppel in het hoenderhok: Thomas, als jij me zo vertelt dat je nog nooit gekookt hebt en nog nooit zelf boodschappen hebt gedaan, dan denk ik: ga nou eerst eens op jezelf wonen. Ga eerst maar eens ontdekken hoe het in de echte wereld werkt.’ Hoewel Thomas in eerste instantie fel reageerde op de woorden van Maik – die stelde dat hij zich te veel aan het leven van Nathalie aanpaste – kwam het besef maanden later wel. ‘Wat bij mij vooral begon te wringen was dat Maik de Boer gelijk had: ik leefde haar leven, dat was een feit. En dat gaf heel weinig voldoening. In Mexico had Maik mij een spiegel voorgehouden en zijn woorden spookten steeds vaker door mijn hoofd. Mijn eigen leven leiden. Eigen beslissingen nemen. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn geluk. Maar ik was er nog niet helemaal aan toe om concreet iets met die wijsheid te gaan doen.’

Volwassen worden

Na de breuk met Nathalie was Thomas een tijdje samen met José Woldring, maar ook die romance bracht hem niet het grote geluk. ‘Thomas vluchtte destijds in relaties en ik adviseerde hem wat hij nooit gedaan had... om voor zichzelf te gaan zorgen,’ vertelt Maik de Boer aan Story. ‘Primaire dingen als koken en de was doen. Volwassen worden, zeg maar. In de spiegel kijken en net zo vaak tegen zichzelf zeggen dat hij een mooi persoon is tot hij het ook écht ging geloven. Thomas is erg zoekende, en van nature onrustig. Maar in de basis is hij een lieve en charmante man, en dus in de ogen van velen de ‘ideale man’. Als je zoveel aandacht krijgt, ga die weelde dan maar eens dragen...’ Sinds enkele maanden is Thomas samen met Puck. ‘Ik gun hem rust in zijn hoofd en een mooie toekomst met zijn meisje.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.