• Married at first Sight

MAFS: moeder van Paula ondervraagt aanstaande schoonzoon: 'Houd je van patat of pasta?'

Na de stormachtige aflevering van gisteravond, konden we bijna niet meer bedenken dat er een ander koppel centraal zou staan.

Married at First Sight moeder Paula

Maar toch valt de bruiloft (of de voorbereidingen daarvan) van Paula en Remco verrassend genoeg op. Al ligt dat niet aan de bruid of bruidegom, maar aan de moeder van Paula - Nella - die haar aanstaande schoonzoon eens goed komt ondervragen.

Knijpen

Het valt al meteen op bij de start van de nieuwe aflevering Married at First Sight deze woensdagavond: de moeder van Paula! Zodra ze binnenkomt groet ze snel haar kleindochter en daarna neemt ze de tijd voor de hondjes. ‘Ben je klaar?’, vraagt ze vervolgens aan haar dochter die net bij de visagiste in de stoel is gaan zitten. Dan wrijft ze heerlijk woest over het gezicht van Paula die net het eerste laagje make-up op haar snoet heeft gekregen. Maar Paula is niet het enige slachtoffer van de knijpende handjes van Nella. Als puberzoon Rick zijn outfit komt showen, valt het zijn moeder op dat hij ‘wat wit ziet’. Laat dat oma niet horen. Ze schiet overeind om een beetje kleur in de wangen van haar ‘knappe kleinzoon’ te knijpen. 

Martijn is trots 

We kunnen er niet omheen deze avond. Martijn en Nicole. Martijn heeft zijn koffers blijkbaar weer neergezet is verhuisd naar een eigen hotelkamer. Nicole, zichtbaar aangeslagen, laat weten: ‘Er valt natuurlijk niets meer te lijmen. Hij was gisteren heel duidelijk.’ Maar Martijn lijkt toch wel blij te zijn met een nog een nachtje extra in zijn geliefde Italië. ‘Goedemorgen!’ opent hij zijn vlog vrolijk. ‘Ik heb een fantastische kamer alleen gekregen. Ik moet zeggen; ik mis haar wel. En natuurlijk is het hier prachtig. Ik hoop dat Nicole ook lekker geslapen heeft.’ Bij Nicole kan er nog net een ‘goedemorgen’ vanaf, maar wil verder niets te maken hebben met Martijn. Niet zo gek als je hoort wat Martijn heeft geconcludeerd, een aantal uur na hun eerste ontmoeting. ‘Ik heb eigenlijk vannacht simpel geconcludeerd; het is geen match’, aldus Martijn. ‘We zijn op een aantal vlakken wel erg verschillend. En dat is best hard om uit te spreken, maar ik was gisteravond ook trots dat ik het uitsprak.' Toch probeert hij er tijdens het ontbijt nog wat smalltalk in te gooien. Terwijl Nicole nog geen broodje door haar keel krijgt, vraagt Martijn opeens erg geïnteresseerd naar het boek wat zijn vrouw aan het lezen is. Gelukkig is daar al snel expert Patrick om de boel te sussen. Na een gesprek komt er toch uit dat Martijn graag nog wat privétijd zou willen met Nicole tijdens een etentje zonder camera’s. Nicole zegt geen ‘nee’ maar ook geen ‘ja’. Gaan de twee dan toch nog verder met elkaar?

Vierkante toiletten

Terug naar het stel van de avond: Paula en Remco. Naast een fascinatie voor rode objecten, blijkt Paula nog een andere bijzondere hobby te hebben: het sparen van vierkante objecten. Dochter Senna verklapt namelijk dat haar toekomstige stiefvader moet wennen aan de vierkante toiletten bij hen thuis. En ook de vierkante pannenkoeken en de vierkante drinkglazen zitten hoog bij Senna. 

Ondervraging 

Gelukkig is dat niet het enige gekke trekje in de familie. Eenmaal aangekomen op de locatie mag moeder Nella haar aanstaande schoonzoon al even eerder ontmoeten. Bij de andere stellen vaak een moment om gerustgesteld te worden, maar Nella gebruikt de tijd graag om Remco extra zenuwachtig te maken. Met een handgeschreven briefje vol vragen komt ze de kamer binnen. ‘U heeft vele vragen’, aldus Carlo. En dat is het startschot voor Nella. ‘Houd je van voetbal of tennis?’ ‘Eigenlijk van allebei’, antwoordt Remco een beetje beduusd. ‘Goed!’, laat Nella weten. Dan gaat ze nog even door. ‘Houd je van patat of pasta?’ Remco kiest voor pasta, maar dan klinkt het zelfverzekerd: ‘Fout! Mijn dochter houdt van patat.’ Dat hij daarna ook voor vroeg opstaan in plaats van uitslapen en voor een BMW in plaats van een Citroën kiest, voorspelt niet veel goeds. 'Hij heeft heel veel fout.' Buiten laat Nella weten: ‘Ik had iemand verwacht met rood haar. Maar hij is wel lang, dat scheelt.’ Carlo, die het inmiddels aardig benauwd heeft gekregen, vraagt voorzichtig: ‘Heeft u er een goed gevoel over?’ ‘Ik weet het niet’, concludeert ze.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!