• Married at first Sight

MAFS-Martijn trekt stekker uit huwelijk en pakt zijn koffers: ‘Ciao, ciao!’

Graag zouden wij meer aandacht willen besteden aan de andere koppels in Married at First Sight.

MAFS-Martijn

Maar in elke aflevering tot nu toe staan Martijn en Nicole in de spotlights. Vorige week ontstonden de eerste scheurtjes in hun huwelijk nadat rijinstructrice Nicole achter het stuur ging zitten en man Martijn vond dat zijn vrouw hem op zijn plek zette.

Omdat Nicole graag uitleg wilde en Martijn er juist zand over wilde gooien, kwamen de twee telkens weer terug bij dezelfde discussie. Zo ook in de aflevering van vanavond. 

Gevoelsmens 

Nicole wil het akkefietje dolgraag verwerken. Dat mag van Martijn, maar als ‘gevoelsmens’ wil hij er niet teveel tekst en uitleg bij geven. Wel keurt hij het goed om in plaats van ‘s middags, ‘s avonds een hapje te gaan eten in het nabijgelegen dorpje, zodat Nicole nog even de tijd krijgt om de situatie te verwerken. Nicole stemt uiteindelijk toch in om een lunch te gaan halen in de stad, maar: ‘Qua uitstraling straal je nog niet helemaal uit of je het achter je hebt gelaten’. Dat vindt Martijn ‘no problem.’

Verfrommelde sigaretten

Eenmaal onderweg lijkt het eventjes weer fout te gaan. Omdat Martijn niet stopt bij een stopbord, grapt Nicole dat hij nu gezakt zou zijn, stel hij deed rijexamen. Er kan alleen geen lachje af bij de normaal feestende Martijn. Als blikken konden doden… Hij laat niets meer van zich horen. Eenmaal aangekomen bij de lunchplek naar keuze, proberen de twee het nog een keer. Maar het verfrommelde pakje sigaretten op tafel laat zien hoeveel woede er nog in de lucht hangt. Martijn kijkt Nicole geen enkele keer aan, maar laat wel weten het ‘mooi’ te vinden dat ze twee totaal andere mensen zijn. 

Lachen met andere koppels

Dan schakelen we toch maar even over naar de andere koppels. Je zou bijna vergeten dat er nog vijf andere stellen meedoen aan het programma. Richelle en Maarten moeten vooral veel lachen, zelfs tijdens het tandenpoetsen. Is het het ongemak weglachen? Of worden dit de nieuwe goedlachse Rowan en Astleigh?

Loes en Wichian

Waar ook ongemak in de lucht lijkt te hangen, is tijdens het huwelijk van Loes en Wichian. De twee zitten wat stilletjes naast elkaar en lijken niet echt te reageren op de informatie die ze over de andere persoon te horen krijgen. Er kan aan het einde van de ceremonie zelfs alleen een vluchtig en veilig kusje op de wang vanaf. Waar je als kijker misschien niet direct warm wordt van deze match, zijn gelukkig de aanwezige gasten en expert Anne Campagne wel positief. Laten we het hopen! Ook Wilfred en François worden bijna vergeten. Gelukkig mogen we als kijker getuige zijn van een heerlijk relaxt dinner waar de twee elkaar nog beter leren kennen. Eindelijk geen drama maar gewoon kijken naar twee mensen die elkaar liefdevol toespreken. Wat een opluchting op deze heftige avond.

Rode bruidsjurk

Om nog wat meer luchtigheid te creëren, introduceren de makers deze avond ook een nieuw koppel: Remco en Paula, ook wel ook wel de doorstarters genoemd. ‘Het lijkt alsof de twee al 25 jaar getrouwd zijn met elkaar, alleen weten dat niet’, laat expert Patrick weten. Martijn en Nicole nemen zoveel zendtijd in beslag, dat het voorstellen van Remco en Paula twee keer zo snel gaat. Er worden geen familieleden meer overvallen, sterker nog: Remco gaat niet eens voor een pak shoppen, maar voor een bruidsboeket voor zijn aanstaande. En ook Paula doet het eens anders door bijna voor een rode bruidsjurk te kiezen, want: ‘Wij houden van rood’, aldus de moeder van Paula. ‘We hebben een rode auto, ik had een rode brommer, en we hebben rode spulletjes in huis’, vullen de twee elkaar aan. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er weinig fout kan gaan tussen de twee want Remco heeft ‘geen pakket aan specifiets waarin ze moet voldoen.’ 

Vervloekte auto 

Toch moeten we weer even terug naar Martijn en Nicole. Want die auto van hen, lijkt wel vervloekt… In het nog altijd onbekende stadje (Nicole komt er nog wel op) leken Nicole en Martijn elkaar teruggevonden te hebben, maar eenmaal onderweg naar een leuk strandje in de buurt gaat het weer mis. Zelfs zo erg dat Nicole niet meer naast Martijn gaat zitten en midden op de weg uitstapt. ‘Hij zei out of the blue opeens: Het is toch allang duidelijk, je bent per definitie niet mijn match en je kan nog wel even een paar dagen gezellig doen?’ Dat viel rauw op Nicole haar dak. ‘Ik was toen al aan het huilen. Toen begon hij zo hard te schreeuwen, dat ik zei: ‘ik wil niet meer met jou in de auto zitten, wil je alsjeblieft stoppen.’ Dat wilde hij niet, daar deed hij heel moeilijk over. Hij ging steeds harder schreeuwen en toen heb ik uiteindelijk, op een veilig punt, aan de handrem getrokken’, aldus een aangeslagen Nicole. ‘Wij zijn gewoon verschillend en dan roept zij iets en dan roep ik iets’, verdedigt Martijn zich nog. Maar op exacte voorbeelden komen, kan hij weer niet. ‘Ik vind het een heerlijke meid en een prachtig persoon, maar het past gewoon niet bij mij’, concludeert hij. 

Fijne reis

Eenmaal in het hotel aangekomen, worden Martijn en Nicole door de productie ondervraagd wat er nou precies aan de hand is. En dan te bedenken dat wat wij in drie afleveringen hebben gezien, bij Nicole en Martijn op één dag is gebeurd. ‘Blijkbaar heb ik van alles verkeerd gedaan, toen we gingen zwemmen kwam ik daar pas achter. Meneer heeft vanochtend al besloten dat we geen match zijn en de stekker eruit getrokken', horen we Nicole uitleggen. ‘Er worden allerlei woorden verdraaid, ik ben er letterlijk een beetje misselijk van.’ En dat is het startschot voor Martijn om te reageren. ‘Daar heeft ze gelijk in, dingen worden zeker verdraaid.’ Hij haalt graag nog even aan dat hij er zand over wilde gooien. Maar ook het ‘Ik vind het water koud’-scenario komt weer naar boven. Samen met het feit dat Martijn geen zonnebrand - die bijna leeg was en niet meer te verkrijgen - mocht hebben van zijn vrouw. Dát kan Nicole niet hebben. ‘Kijk, nou zoom ik in op een detail en dan krijgen we een wel-niet-spel en dat wilde ik voorkomen’, aldus Martijn. 'En daarom geef ik wederom een voorbeeld.' Als Martijn blijkbaar ook nog iets aanhaalt over meloenen en elkaar Eindhoven en Amsterdam laten zien, kan Nicole het niet meer aan en stormt weg. ‘Het staat op camera!’ roept ze. ‘Ik wens je een hele fijne reis terug naar huis.’ 

‘Ik vind het oprecht een heel mooi mens, alleen het past niet bij me, mag toch?’, vraagt Martijn met een licht lachje. ‘Ik vind het lief dat ze me een fijne reis terug wenst, dat ga ik lekker doen, ciao ciao!’ Een verdrietige Nicole sluit af: ‘Ik wil eigenlijk nu gewoon het liefst naar hui, of dat hij naar huis gaat, maar in ieder geval niet meer samen.' Martijn daarentegen is neuriënd zijn koffers aan het pakken. Maar voordat hij écht alleen het vliegtuig kan instappen, komt expert Patrick nog even langs. Al is dat wel een klein beetje laat… Of hij de boel nog kan redden na deze ingreep is nog maar de vraag. Tot morgen.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!