MAFS: definitief over tussen Martijn en Nicole: 'Deze match is een giftige combinatie'

MAFS-Nicole en Martijn

In de aflevering van vanavond komen de meeste koppels dichterbij elkaar, andere daarentegen gooien voorgoed de spreekwoordelijke handdoek in de ring... 

François en Wilfred

François gaat voor het eerst bij zijn echtgenoot Wilfred in Emmen logeren. De twee hebben elkaar na de huwelijksreis niet meer gezien. François vertelt dat ze in de tussentijd véél telefonisch contact hebben gehad, 'als ik 's ochtends iets te laat met bellen was, dan hoorde ik meteen: seriously heb ik nog geen telefoon gehad?' François heeft Wilfred dan ook zichtbaar gemist. Bij de langverwachte ontmoeting omhelzen de twee bruidegommen elkaar en hierbij ontbreekt een kus op de mond zeker niet. Wilfred overhandigt Francois vrijwel meteen symbolisch een grote sleutel met daaraan twee sleutels die toegang geven tot zijn riante optrekje. Bij deze overdracht maakt wel meteen duidelijk: ‘Je krijgt ze nog niet echt hoor, dat duurt even’.

'Een echt mannenhuis'

François is onder de indruk van het ‘echte mannenhuis’ van Wilfred. Hij vindt het ruim en stijlvol, het is volgens hem dan ook niks vergeleken met de postzegel waar hij zelf op woont. 'Zijn stijl is niet doorsnee hij mixt van alles met elkaar', zegt François terwijl hij is neergestreken naast de zebra lampenkappen op de bontgekleurde bank. 

Kledingkast

Tijdens het rondneuzen neemt François ook een kijkje in de kledingkast van zijn partner. 'Kijk nou hoe keurig', zegt hij enthousiast bij het zien van de nette stapels met kleding. 'Ik weet wie hier straks de kleding opvouwt thuis.' De twee doen afsluitend een hapje en een drankje in de keuken en omhelzen elkaar liefdevol. De bui slaat volledig om als Wilfred hoort dat François in zijn kast heeft geneusd. 'Hoezo kijk je in mijn kast. Dat is zó niet chic’, zegt hij met een verontwaardigde ondertoon. ‘Ik was nieuwsgierig en ik mocht toch rondkijken?' Antwoord François op zijn beurt. Wilfred wordt toch nieuwsgierig en vraagt zich af wat François dan van zijn kast vond, ook wil hij even checken of François écht alleen in de kledingkast gekeken heeft. 'Je bent niet in de...? Oké, nee dan is het goed.’ 'O?', reageert François ondeugend. Waarop het gesprek stilvalt. 'Beetje awkward dit, maar oké', vervolgt Wilfred. Hij geeft toe dat hij dat zelf niet zo snel bij iemand in zijn kast zou kijken. Hij sluit dan ook het gesprek af door zichzelf een schouderklopje te geven: 'Keurig is mijn kast hé?' 'Ja, je kunt goed vouwen', luidt hierop het antwoord.

Remco en Paula

Remco en Paula gaan samen op huwelijksreis naar het uiterste zuiden van Italië. Al giechelend wordt de bestemming goed ontvangen. 'Italië altijd goed.' Het stel proost er ‘lekker relaxt op'. Eenmaal in Italië aangekomen vinden de twee alles mooi. ‘Jee, mooi’, 'Zo dan mooi'. 'Nice', zeggen ze allebei in koor. Toch is er ook een klein puntje van kritiek. Het bed wordt namelijk minder goed ontvangen. Deze is volgens hen, 'wel erg klein'. 'Kortjes bij dichies', noemt Remco de twijfelaar. Terwijl Remco zich nog wat ongemakkelijk door de kamer beweegt, probeert Paula 'netjes' op het kleine bed te klimmen. Door haar gewiebel vallen de wijnkoeler vol met ijs en de glazen die romantisch klaar stonden. Hierdoor valt al het ijs op het bed. 'Het hele bed wordt nat, nu kun je alsnog op de bank slapen’, grapt Paula. Al lijkt het alsof er in dit geintje een seintje zit. Niet veel later maakt Paula namelijk nog een opmerking over het zitmeubel. 'Fijn dat er toch ook een bank is’. Waren die wijnglazen maar wel stuk gevallen, scherven brengen geluk en het lijkt erop dat dit stel wel wat sparkles kan gebruiken. 

Eindgesprek Martijn en Nicole

Natuurlijk mag het eindgesprek van Martijn en Nicole niet ontbreken. Eerder deed het voormalig echtpaar vermoeden dat er een scheiding op de loer lag. Martijn deelde een opvallend bericht op Instagram en Nicole volgt niet veel later zijn voorbeeld. Nu is de kogel toch echt door de kerk, het is definitief over en uit tussen het Ibiza-koppel. Het stel geeft dan ook symbolisch de ringen terug tijdens een laatste bezoek aan Slot Zeist - de plek waar ze elkaar kortgeleden ook het jawoord gaven. 

Explosie

Martijn en Nicole zitten naast elkaar op de lange bank. Martijn geeft toe dat hij het fijn vindt om zijn Nicole weer even te zien. Hij zegt dat wel, maar het voormalig bruidspaar zit ontzettend ver uit elkaar. Nicole laat weten dat ze geen spanning voelt, al vertelt haar lichaamshouding ons het tegenovergestelde - het oogt daar als een behoorlijke kille boel.

'Giftige combinatie'

Expert Patrick geeft toe dat het goed mis is tussen de twee en zegt zelfs dat ze dit nog nooit eerder hebben meegemaakt. Zo zouden Martijn en Nicole zich 'heftig tot elkaar aangetrokken voelen', maar ontstaan er telkens hevige explosies. Hij noemt de match zelfs een 'giftige combinatie'. Carlo vraagt zich af of er spraken is van één schuldige. De expert denkt van niet. 'Ze hebben allebei gedrag wat het beste in elkaar daarboven brengt, maar ook het slechtste.' 

'We begrijpen elkaar niet'

Nicole vertelt nogmaals dat ze het kwalijk vindt dat Martijn de deur meteen heeft dichtgegooid. Martijn spreekt dit tegen. Hij laat op zijn beurt weten dat ze gesprekken hebben gevoerd, maar er nog graag aan wilde werken. Nicole kan zich hier niet in vinden en gaat er vel tegenin. 'We hebben een etentje gehad en het ontbijt en daarna was het al klaar’, zegt ze stomverbaasd. 'Dit wordt een welles nietes', vervolgt ze haar verhaal. Carlo is vastberaden en vraagt door, hij wil graag weten of Nicole wel geïnteresseerd was in Martijn zijn familie of gezin. Nicole knikt hard ja, maar Martijn zegt 'dat dit tot op zekere hoogte zo is geweest'. Hierdoor schiet Nicole in de lach. 'Hoezo tot op zekere hoogte? Ik heb op de bruiloft gevraagd of hij het moeilijk vond dat zijn ouders er niet bij waren en ik heb zelfs nog app contact gehad met zijn dochter. Ik heb van alles gevraagd, ik weet alles over je ex-partners en de moeders van je kinderen.' Waarop Martijn nonchalant reageert: 'Misschien kwam het bij mij dan anders over. We horen elkaar wel maar we begrijpen elkaar niet, want ik geef aan wat ik niet prettig vind.' 'Maar je hebt niet één keer aangegeven dat je iets niet prettig vond. Behalve in het zwembad toen je van mij weg zwom, maar toen was je er al klaar mee', valt Nicole hem voor de zoveelste keer in de reden. 

De brief

De twee moeten elkaar een brief voorlezen, een beetje zoals met de geloftes, maar dan als afsluiting. Martijn mag beginnen en eigenlijk ontstaat er vrijwel meteen een nieuwe explosie. Bij het voorlezen van Nicole haar brief raakt ze zichtbaar geëmotioneerd. 'Mijn hart zit nu echt in mijn keel', zegt ze terwijl ze met trillende handen aan haar afscheidsbrief begint. Het is maar beter ook dat deze twee gaan scheiden, van deze tenenkrommende relatie wordt namelijk niemand gelukkig... 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!