• Liefde

Maartje Wortel wanhopig na breuk met Georgina Verbaan

Maartje Wortel wanhopig na breuk met Georgina Verbaan

Na relaties met onder anderen acteur Tim Immers, tv-journalist en opiniemaker Jort Kelder en muzikant Rob van der Wouw – de vader van haar dochter Odilia (10) – werd Georgina Verbaan twee jaar terug verliefd op schrijfster Maartje Wortel.

‘Ik moest blijkbaar de veertig naderen voor ik aan mezelf durfde toe te geven dat ik niet simpelweg op mannen én vrouwen val, maar toch vooral op vrouwen,’ vertelde Georgina destijds in een dubbelinterview met Maartje, waarin ze lesbische relaties bespreekbaar wilde maken.

Groot verdriet

‘Als een publicatie als deze één iemand helpt met het accepteren of bespreekbaar maken van zijn of haar seksuele identiteit ben ik al blij.’ Haar liefde voor Maartje bleek echter geen lang leven beschoren: eind vorig jaar besloot Georgina de relatie te beëindigen, tot groot verdriet van haar vriendin. ‘De waarheid was dat ik er nog nooit zo slecht aan toe was geweest,’ schrijft Maartje in haar boek De Groef. Een wandelingover haar liefdesverdriet. ‘Ik verdween niet uit de groef, maar de groef verdween noodgedwongen uit mij.’ Volgens Maartje was ze ‘ziekmakend verliefd’ op Georgina. 

Door: Nick Dijkman | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 18 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.