Maarten van Rossum: 'Ik heb geen vrede met de dood van mijn zus'

Maarten van Rossum: 'Ik heb geen vrede met de dood van mijn zus'

Het overlijden van Mary (77), de zus van Maarten van Rossem (78), kwam volledig onverwacht. Sis, zoals ze liefkozend door Maarten werd genoemd, kwam ten val in haar huis en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

‘Ik heb mooi afscheid van mijn zus kunnen nemen, wij waren daar heel tevreden mee', vertelt Maarten na de uitvaart aan Story.

'Geen afscheid'

‘Het was een mooie plechtigheid.’ Maarten koestert fijne herinneringen aan zijn zus. ‘Ze was de persoon die ik het langst gekend heb. Mijn zus was mij zeer dierbaar. Er wordt van een afscheid gesproken, maar dat is onzin. In je hoofd neem je geen afscheid. Sis zit in mijn geheugen gebeiteld. Dat blijft zo, tot mijn geheugen ermee stopt.’

Verdriet

Maarten heeft veel verdriet door het plotselinge overlijden van Sis. ‘Ik heb geen vrede met haar dood. Ik had het veel leuker gevonden als ze nog een paar jaar had geleefd. Haar gezondheid was niet best, maar in principe kon het. Ze is ongelukkig ten val gekomen, het was een ongeluk. Het zou gek zijn als ik daar vrede mee had. Op tv was niets te zien van Sis’ slechte gezondheid. Daar word je geweldig in de watten gelegd. Ze halen je op, je rolstoel wordt geduwd. Zolang je hoofd goed is, en daar was bij mijn zus niets mis mee, kun je gewoon televisie maken.’

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.