Maarten van Rossem gevraagd voor The Passion: 'Voelde er niks voor'

Schets dit beeld even: Maarten van Rossem vrolijk zingend en dansend in The Passion. Niet gek als je je daarbij niets kan voorstellen, want dat kan de historicus zelf ook niet. In De Slimste Mens onthult dat hij wél is gevraagd om een rol te spelen in het jaarlijkse KRO-NCRV-programma. 

Door Redactie
Maarten van Rossem

The Passion zal over een tijd weer plaatsvinden en dit keer wordt het kruis door de Friese havenstad Harlingen worden gedragen. Dat is alweer de dertiende versie van het verhaal van Jezus op NPO. Hoewel we nog niet precies weten wie we allemaal gaan zien in The Passion, weten we al wel wie we in ieder geval niet gaan zien. 

Slechterik

Het is niet de meest voor de hand liggende keuze; brompot Maarten van Rossem in The Passion. Toch is hij eens gevraagd voor het programma. In De Slimste Mens vertelt de historicus over het verzoek: 'Ik moest een of ander slechterik spelen, maar ik voelde er niks voor.' Niet geheel verrassend dat hij het aanbod daarom ook afsloeg. 'Ik ben ervan overtuigd dat de heer helemaal niks gezongen heeft', zegt hij vervolgens spottend. Deelnemer (en publiekslieveling) Erik Van Looy reageert vervolgens op hilarische wijze op de onthulling van Maarten: 'Ja, jij kan het weten. Jij was erbij.'

Geen fan van sixpacks?

Dat was niet de enige 'schokkende' onthulling vanuit Maarten in de uitzending vanavond. Een kijker vroeg zich namelijk af of het jurylid ooit een sixpack heeft gehad. 'Ik begreep die vraag niet, want ik dacht dat het ging om zes blikjes bier in een tuigje', zegt Maarten vervolgens. 'Die had ik wel eens gehad, dat geef ik wel toe. Dus toen heb ik het opgezocht op internet.' Tijdens zijn grondige research vond hij natuurlijk ook hele andere sixpacks. 'Er staan foto's bij die een vrij hilarische indruk maken. Ik vond het eerlijk gezegd maar vrij enge mannen die daarbij stonden. Vooral omdat ze geen hoofd hadden.' Nou, gelukkig leren we iedere keer wat meer over Maarten!

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Tekst: Lise Knipping 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!