Luister hier: Songfestivalnummer Burning Daylight van Mia Nicolai en Dion Cooper

Mia Nicolai en Dion Cooper
© ANP

Mia Nicolai en Dion Cooper, gescout door oud-winnaar Duncan Laurence, vertegenwoordigen Nederland dit jaar op het liedjesfestijn in het Verenigd Koninkrijk. Het nummer waarmee ze douze points gaan proberen te scoren is nu hieronder te beluisteren. 

Dion Cooper en Mia Nicolai

Begin november maakte AVROTROS bekend dat Dion en Mia namens Nederland naar het songfestival gaan. Het is voor het eerst sinds 2014 dat we weer voor een duo gaan. Toen behaalden The Common Linnets een tweede plaats met Calm After The Storm.

Burning Daylight

Dat de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival ook dit jaar een rustige ballad is, was geen bewuste keuze van de selectiecommissie. 'Het gaat om de overtuigingskracht van de song', zegt lid en songfestivalcommentator Cornald Maas tegen het ANP. Het is dus toeval dat het woensdag gepresenteerde lied Burning Daylight van het Nederlandse duo Mia Nicolai en Dion Cooper, net als De Diepte van S10 vorig jaar, een ingetogen nummer is. 'Het gaat erom dat het lied ons raakt, of het nou een ballad is of een uptempo song. Maar de uptempo nummers die ertussen zaten waren minder krachtig.' Cornald omschreef het lied eerder als 'betekenisvol, heel onderscheidend, kansrijk en vrij uniek'. 'Toen ik het liedje voor het eerst hoorde, dacht ik meteen: wow.'

Duncan Laurence

Het nummer is mede geschreven door oud-winnaar Duncan Laurence. Hij droeg het duo aan bij de selectiecommissie en zal in Liverpool ook deel uitmaken van het creatieve team van Nicolai en Cooper. Het feit dat Duncan Laurence heeft meegeschreven, heeft niet meegeholpen om voor het lied te kiezen zegt de commissie tegen het ANP. 'We gaan echt altijd alleen maar uit van de song.'

Eurovisie Songfestival 2023

Het 67e songfestival vindt plaats van 9 tot 13 mei. Dion en Mia komen in de eerste halve finale in actie. Normaal gesproken vindt het evenement plaats in het winnende land van de vorige editie. Vanwege de oorlog in Oekraïne is het songfestival verplaatst naar het Verenigd Koninkrijk, de nummer twee van 2022. Talkshowlegende Graham Norton is één van de presentatoren.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide, ANP | Tekst: Robin Heerkens 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!