• Borsato

Luca Borsato over eerste single: ‘Passie voor muziek is ontstaan door mijn vaders muziekcarrière’

Luca Borsato over eerste single: ‘Passie voor muziek is ontstaan door mijn vaders muziekcarrière’

Luca Borsato (23) maakte eerder deze maand bekend dat hij een single gaat uitbrengen, zijn eerste. Hij heeft vanwege ‘omstandigheden’, die waarschijnlijk te maken hebben met de situatie rondom zijn vader Marco Borsato (55), besloten om zijn muziek uit te brengen ‘zonder label, managers, foto- of videografen en mediateam’.

Luca doet zijn verhaal aan RTL Boulevard.

Private Party

Komende vrijdag komt de eerste single van de beginnende zanger uit. ‘Private Party’ gaat over kwetsbaarheid. ‘Het is makkelijk om je te verschuilen achter een masker, het te laten lijken dat alles perfect gaat en kwetsbaarheid weg te stoppen. Ook ik heb meerdere situaties in mijn leven meegemaakt waarbij ik achter dat masker verschuilde’, vertelt Luca aan RTL Boulevard. ‘‘Private Party’ is voor mij een boodschap van hoop, geruststelling dat het oké is om kwetsbaar te zijn en dat het goed is om de juiste keuzes voor jezelf te maken en tijd voor jezelf te nemen wanneer dat nodig is.’

Passie voor muziek

Muziek is Luca met de paplepel ingegoten. Zodoende is zijn liefde voor het muzikale vak gaan groeien. ‘Door zelf te zien hoe mooi muziek kan zijn, ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar het maken van mijn eigen muziek’, zegt Luca daarover. Zijn vader Marco Borsato heeft daar zeker een grote rol in gespeeld, echter maakt Luca liever zijn eigen muziek helemaal zelf. ‘Mijn vader speelde geen rol bij de totstandkoming van ‘Private Party’ of mijn andere nummers. De passie voor muziek is wel bij het zien van zijn muziekcarrière ontstaan en dat neem ik in iedere stap mee’, legt hij uit aan RTL Boulevard.

Duidelijke toekomst

Alhoewel zijn eerste single vrijdag pas uitkomt, ziet Luca al een duidelijke toekomst voor zich in de muziek. ‘Op korte termijn komen er eerst singles uit, maar ik hoop uiteindelijk meerdere albums uit te brengen. Of en wanneer ik op het podium stap, dat weet ik nu nog niet.’ Zijn hart ligt nu namelijk vooral bij het ‘schrijven en uitbrengen van muziek’, zegt de jonge Borsato.

Hart en ziel

Luca is erg serieus over zijn muziek. ‘Ik kan met volle overtuiging zeggen dat in alles wat naar buiten komt mijn hart en ziel zit’, zegt hij tegen RTL Boulevard. Daarnaast hoopt hij dat zijn muziek iets kan betekenen voor anderen. ‘Of dat een aantal mensen zijn of een stadion vol in Nederland of ergens anders op de wereld: als dat lukt is mijn droom uitgekomen’, besluit hij.

Bron: RTL Boulevard| Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties?