Louis van Gaal-liedje Even Tot Hier 'grootste haastklus': 'Hebben staan schreeuwen van stress'

Even Tot Hier

Het liedje dat Lenny Kuhr zaterdagavond zong over Oranje-bondscoach Louis van Gaal in de tv-hit Even Tot Hier was pas vlak voor de definitieve opnames klaar. 'Het was de grootste haastklus voor ons tot nu toe', zegt Even Tot Hier-maker Niels van der Laan in het AD.

Het nummer moest na de reguliere opnames aangepast worden omdat er met de 3-1 winst van het Nederlands elftal geen rekening was gehouden. Een kwartier na de wedstrijd moest de definitieve versie op camera staan. 'We hadden al drie verschillende versies in klad, maar die hebben we eigenlijk direct weggegooid', legt Van der Laan uit. 'We hebben staan schreeuwen van de stress.'

'Superheldin'

De cabaretier noemt Kuhr, die op wijze van haar songfestivalhit De Troubadour over Van Gaal zong, 'een echte superheldin'. 'De inkt was nog nat, toen ze het nummer moest opnemen. Normaal zorgen we dat op donderdag de nummers voor artiesten klaarliggen, zodat ze nog kunnen repeteren, maar Lenny moest het met een paar minuten toch maar even doen.' Het liedje kreeg de afgelopen dagen veel lof op sociale media.

De tekst gaat verder onder de post.

Televizier-Ring

Het satirische nieuwsprogramma Even Tot Hier (BNNVARA) heeft donderdag de 57e Gouden Televizier-Ring gewonnen. De serie van cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe kreeg meer stemmen dan Het Jachtseizoen (SBS6) en De Bevers (RTL 5). Hoewel er inmiddels alweer zeven seizoenen zijn gemaakt van Even Tot Hier en het veel kijkers trekt, was het nog niet eerder genomineerd voor de prijs voor het beste televisieprogramma. Wel stond het programma eerder op de longlist.

Voor BNNVARA is het al het derde jaar op rij dat de Ring wordt opgeëist. In 2020 won de omroep met Over Mijn Lijk en vorig jaar ging de hoofdprijs naar De kinderen van Ruinerwold.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.