Linda Hakeboom over het ziek zijn: 'Ik vond het moeilijkste de blik in hun ogen'

Door Redactie
Linda Hakeboom over het ziek zijn: 'Ik vond het moeilijkste de blik in hun ogen'

Linda Hakeboom vertelde aan LINDA dat ze zich niet alleen ziek voelde door de kanker, maar er ook zo uitzag. Ook zag ze dat mensen schrokken van haar uiterlijk. 

Borstkanker

In augustus vorig jaar werd bij Linda borstkanker ontdekt. In oktober begon de eerste chemotherapie, die ze na vijf maanden in februari afrondde. Toch werden er nog een paar kwaadaardige cellen gevonden, waarop ze nog een ronde chemotherapie onderging. Linda houdt haar volgers geregeld op de hoogte van haar ziekteproces via haar sociale media en vlogs.

Doodziek 

'Ik vond het moeilijkste de blik in hun ogen wanneer mijn vrienden of familie me voor het eerst helemaal kaal zagen. Ik zag altijd dat ze probeerden niet aan mij te laten merken hoe erg ze schrokken, maar natuurlijk schrokken ze wel. En ik voelde dat moment altijd', vertelt Linda in een video.

Onzeker

De documentairemaakster verklaart ook haar keuze om nooit haar volledige kale hoofd online te delen. 'Niet omdat ik me ervoor schaam, maar omdat ik het denk ik niet prettig vind wanneer dat over tien jaar nog bovenaan mijn Google zoekresultaten staat. Want dat is hoe het werkt.' Ook al groeit het haar van de documentairemaker al wel weer, ze is er nog steeds onzeker over. 'Ook al groeit er alweer wat haar, voor mij is dit heel kwetsbaar en eng om te delen. Maar het is zo'n belangrijk onderdeel van het verhaal. En helaas realiteit voor heel veel mensen met kanker. Dus ik heb het toch gedaan.'

Bron: Nu.nl, LINDA.nl | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.