Linda Hakeboom kreeg 'per ongeluk' al laatste chemo: 'Een hele grote vink die ik mag zetten'

Door Redactie
Linda Hakeboom kreeg 'per ongeluk' al laatste chemo: 'Een hele grote vink die ik mag zetten'

Linda Hakboom (35) heeft zonder het te weten te hebben al haar laatste chemotherapie gehad. Hoewel dat nieuws natuurlijk voor opluchting zorgt bij de documentairemaakster, is er ook verwarring.

Linda zou eigenlijk namelijk gisteren pas haar laatste chemokuur krijgen, maar haar afweer was weer te laag. 'Maar dat betekent dat ik dus per ongeluk vorige week mijn laatste chemo heb gehad, zonder dat ik het wist', laat ze weten in haar Instagram Stories.

Aansterken

Maar dat betekent nog niet dat de strijd tegen borstkanker gestreden is. 'Ik moet gaan aansterken voor een operatie in maart, en naar aanleiding van die operatie kunnen we zien hoe goed de chemo heeft gewerkt en op basis daarvan wordt dan gekeken wat het vervolgtraject is.' Dit kan gaan om bestralingen, een mogelijk nog grotere operatie, maar ook langere chemo-light. 'Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.'

Vinkjes

De operatie staat als eerste op de planning en daarvoor zal Linda moeten aansterken. 'Maar ik heb de hele tijd het gevoel in dit traject dat ik vinkjes mag zetten als ik tussenstations gehaald heb', sluit Hakeboom af. 'En deze laatste chemo is een hele grote vink die ik mag zetten.'

Borstkanker

In augustus 2020 ontdekte Linda een knobbeltje in haar borst. Ze dacht dat het ‘vast niets’ zou zijn, maar het bleek om de meest agressieve vorm van borstkanker te gaan.

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.