• Familie de Mol

Linda de Mol op 15-jarige leeftijd aangerand: 'Zijn handen waren overal'

Door Redactie
Linda de Mol op 15-jarige leeftijd aangerand: 'Zijn handen waren overal'

Linda de Mol is op 15-jarige leeftijd aangerand in de brandgang naast het huis waar ze toen woonde. Dat vertelt de 53-jarige presentatrice in de editorial van haar eigen blad LINDA.

'Zijn handen waren overal'

"Hij duwde me de heg in, zijn handen waren overal, hij rukte mijn blouse kapot en het is dat een vriendinnetje van mij het vanuit de schuur zag gebeuren en zo begon te gillen dat hij me losliet en wegrende." De Mol deed met haar moeder aangifte bij de politie, maar de man die later werd opgepakt en ook toegaf de dader te zijn, bleek dat uiteindelijk toch niet te zijn. "Hij had zo veel vrouwen lastiggevallen dat hij blijkbaar niet meer wist wie niet en wie wel."

Seksuele omgang

Volgens de presentatrice zou er op scholen meer aandacht moeten zijn voor seksuele omgang. "Kinderen leren de biologische feitjes en worden gewaarschuwd voor ongewenste zwangerschappen en geslachtsziektes, maar met elkaar praten over wanneer iets ongewenst is of wat als onprettig of bedreigend of vernederend wordt ervaren, ho maar." Ook ouders hebben daarin een taak, vindt De Mol. "Als ouder kun je niet vaak genoeg benadrukken dat je in een situatie die niet goed voelt heel duidelijk nee moet zeggen."

Linda de Mol op 15-jarige leeftijd aangerand: 'Zijn handen waren overal'

Beeld: Edwin Smulders | Nu.nl