Linda de Mol maakt excuses voor iets uit haar verleden

Linda de Mol heeft spijt van een opmerking over de overgang die ze tien jaar geleden in de talkshow Pauw & Witteman maakte.

Linda de Mol

Linda de Mol noemde destijds de overgang 'geen sexy onderwerp' en daarmee ongeschikt om een hele LINDA. aan te wijden, maar komt daar nu op terug.

'Even voor de goede orde: als ik een rijtje ‘sexy onderwerpen’ zou moeten verzinnen, zit de overgang daar nog steeds beslist niet bij, maar het spijt me oprecht dat ik door die ondoordachte opmerking eruit te flappen het onderwerp misschien in een taboehoek geduwd heb waar het zeker niet thuishoort', schrijft De Mol in de editorial van het aprilnummer van LINDA., waarvan het thema 'helse hormonen' is.

Hormonale klachten

Volgens De Mol komt het onderwerp overgang 'gelukkig' steeds meer uit de taboesfeer, maar geldt dat niet voor hormoontherapie. Zelf heeft de presentatrice ook last van hormonale klachten. Dat begon nadat ze stopte met het slikken van pil. 'Geen zweetaanvallen, maar rare hartkloppingen en werkelijk geen nacht waarin ik ononderbroken een uur of zes kon slapen. En de blaasontstekingen, de haaruitval en de chronische vermoeidheid', zo somt ze haar klachten op.

Minder klachten

Dankzij een oestrogeengel in combinatie met progesteron verdwenen de meeste ongemakken. 'Ik voel me prima, slaap door het progesteron een stuk beter (al zijn er wel omstandigheden geweest die me helaas toch nog uit mijn slaap hielden) en mijn haar, huid, blaas en hart glanst, plast en klopt weer als vanouds.'

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!