Lil Kleine moet volgens rechter twee van drie horloges aan Jaimie geven

Lil Kleine moet twee van de drie in beslag genomen horloges aan zijn ex-verloofde Jaimie Vaes geven. 

Lil Kleine

Dat heeft de rechtbank van Amsterdam bepaald. Het voormalige koppel stond half november voor de rechter om na hun relatiebreuk de spullen te verdelen. Woensdag deed de rechter uitspraak.

Een van de horloges heeft Jorik Scholten, zoals de rapper voluit heet, volgens de rechter als zogenoemd push present - een cadeautje voor de bevalling van zoontje Lío - cadeau gedaan aan Vaes, het ander horloge ging naar hun minderjarige zoon. Het derde horloge had Vaes naar eigen zeggen voor haar verjaardag gekregen, maar dat klopt volgens de rechter niet.

Andere spullen

Het gaat - naast de horloges - ook om servies, Playstation-controllers, sierkussens, een blender en een broodrooster. De partijen kregen in november de tijd om samen tot een oplossing te komen en te bewijzen wat zij wel of niet bezitten. Dat is de partijen samen niet gelukt. Een deel van deze vorderingen is afgewezen, voor een ander deel mag bewijs worden aangeleverd.

Schadevergoeding

De rapper had ook nog een schadevergoeding geëist van Vaes, omdat zij zijn huis zou hebben vernield. Dat heeft de rechter afgewezen. Het huis was na haar vertrek wel degelijk beschadigd, maar dat komt niet door Vaes.

Relatiebreuk

Scholten en Vaes beëindigden hun relatie enkele maanden geleden. In februari kwamen beelden naar buiten waarop te zien is dat de rapper zijn vriendin uit een auto trekt en haar hoofd tussen een autodeur klemt. Vaes deed later aangifte van mishandeling. Deze zaak loopt nog.

Op 17 januari staan de twee ook tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Die zaak gaat over de omgangsregeling die Scholten heeft gevraagd met het driejarige zoontje van het stel, Lío.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!