Lies Visschedijk kan zelfmoord echtgenoot niet verwerken

Lies Visschedijk (49) heeft een verdrietige tijd achter de rug.

Lies Visschedijk

Afgelopen zomer overleed haar dementerende moeder (88). ‘Het aftakelen van een ouder, dat wil je als kind niet zien,’ vertelt Lies in Saar Magazine. De Soof-actrice heeft óók al zoveel pijn gehad na het wegvallen van acteur/regisseur Marc van Uchelen, met wie ze in 2004 trouwde en zonen Ko en Sjef kreeg.

Noodlot

Negen jaar na het jawoord sloeg het noodlot toe: Marc, die kampte met depressiviteit, pleegde op 1 juni 2013 zelfmoord. Lies was radeloos en gebroken, maar moest dóór voor de kinderen. Anderhalf jaar later ontmoette ze kok Aldo. Lies stráálde weer, maar eind 2015 gingen ze uit elkaar. In de zomer van 2020 werd ze weer verliefd, op een vroegere bekende! Tijdens het verjaardagsfeestje van goede vriendin actrice Ilse Warringa stond Marc (53) ineens voor haar. Ze voelde meteen vlinders.

Nooit afgesloten

Samenwonen is al ter sprake gekomen, maar Lies vindt de tijd die ze alleen met haar kroost kan doorbrengen, nu ook nog erg kostbaar, zegt ze in Saar Magazine. Op 1 juni zullen haar gedachten nóg meer bij Marc zijn, die ze dan al tien jaar moet missen. ‘Het is misschien te vergelijken met een gebroken been dat nooit is hersteld en waarmee je hebt leren lopen,’ zegt Lies. ‘Maar ik ga dit nooit kunnen verwerken. Het zal nooit afgesloten zijn.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 08 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.