‘Liefdeskeuze Linda de Mol leidt tot reputatieschade’

Toen Jeroen Rietbergen (51) begin vorig jaar bekende zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, verbrak Linda de Mol (58) onmiddellijk hun relatie.

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen
© Peter Smulders

Met pijn in haar hart, want bij Jeroen had ze na de breuk met Sander Vahle – de vader van haar kinderen Julian en Noa – het grote geluk gevonden. Ondanks het drama was de liefde echter niet over. De afgelopen maanden reisden Linda en Jeroen in het diepste geheim door Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Europa om te ontdekken of ze hun relatie wellicht nieuw leven konden inblazen.

Toen ze kort na Valentijnsdag op een terras in romantisch Parijs werden gefotografeerd, voelde Linda zich gedwongen uitleg te geven. ‘Ik ben niemand een verklaring schuldig: dit gaat namelijk over mijn privéleven. Het enige dat ik erover wil zeggen is dat ik na een jaar tot de conclusie gekomen ben dat ik iets uit te zoeken heb.’

Imagoschade oplopen

Dat Linda zich weer met Jeroen inlaat riep bij criticasters veel weerstand op. Er werd zelfs gesuggereerd, door onder anderen voetbalanalist René van der Gijp, dat een verzoening met Jeroen haar haar carrière kan kosten. En presentator Özcan Akyol was van mening dat ‘Linda reputatieschade oploopt als ze Jeroen weer in haar armen sluit’.

'Eenzaam leven'

Imagodeskundige Zabeth van Veen is het daarmee eens. ‘Ze heeft zeker imagoschade opgelopen,’ zegt zij tegen Story. ‘Linda veel meer dan Jeroen. Misschien is ze nog stapelgek op hem. Liefde doet gekke dingen met mensen. Natuurlijk kun je denken: Linda heeft succes en veel geld... Maar dat leven is ook eenzaam. Vind maar eens een man die op jou valt als persoon en de wereld aankan waarin jij leeft. En als je hem dan gevonden hebt, wil je hem waarschijnlijk ook niet zo snel loslaten. Maar ze kan hem niet zonder imagoschade weer in de armen nemen. Want het signaal dat ze afgeeft als ze Jeroen terugneemt, is dat ze de slachtoffers niet gelooft en hem haar goedkeuring geeft.'

Linda is echter niet de enige BN’er die imagoschade heeft opgelopen... Tal van collega’s weten daar namelijk alles van.

Wie dat zijn lees je in de nieuwste Story. Editie 09 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.