Leven Danny de Munk voor altijd veranderd na valse beschuldiging van verkrachting

De zaak waarin Danny de Munk door een vroegere collega beticht werd van verkrachting mag dan geseponeerd zijn, voor de musicalster is de ellende nog niet voorbij.

Danny de Munk
© Edwin Smulders

De hele kwestie heeft dusdanig zijn sporen achtergelaten, dat Danny vreest nooit meer onbevangen door het leven te kunnen gaan. In Story doet hij openhartig zijn aangrijpende verhaal. 

Sinds vorig jaar juni staat het leven van Danny de Munk (53) behoorlijk op zijn kop.

Aangifte

Een vrouwelijke collega, met wie hij in 2007 en 2008 samenwerkte in de musical Ciske de Rat, deed aangifte tegen hem wegens verkrachting. Een beschuldiging die Danny ontkent. Hij liet weten dat ze nooit seks met elkaar hadden gehad, maar wel dat er een vrijpartij in een herentoilet had plaatsgevonden voorafgaand aan een voorstelling. ‘Dat betekent dat er gezoend is,’ zei hij tegen RTL Boulevard.

Geseponeerd

Danny deed aangifte wegens smaad en laster. Hij noemde háár aangifte ‘een valse aangifte’, en zei dat de onderste steen boven moest komen. Vorig jaar november maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de zaak geseponeerd werd en ook Danny’s voormalige werkgever Stage Entertainment sloot twee weken geleden het onderzoek naar de zanger. De vraag van Danny om de vrouw onder ede te horen werd door de rechtbank gehonoreerd. 

Achter gesloten deuren

Hoewel Danny om een openbare zitting had gevraagd, vond het gesprek achter gesloten deuren plaats. ‘Openbaar of niet, dat maakte me niet zoveel uit,’ vertelt Danny nu aan Story. ‘Het ging mij erom dat ik met haar in gesprek wilde. En dat is gebeurd. Inhoudelijk mogen we niets zeggen, omdat het gesprek achter gesloten deuren plaatsvond. Maar ik ben tevreden over hoe het gegaan is.’

Heel veel pijn

Het hele gebeuren is Danny niet in de koude kleren gaan zitten. Door de aantijgingen zag hij de afgelopen maanden werkzaamheden aan zijn neus voorbijgaan, en ook de boekingen voor optredens waren een stuk minder. Terugkijkend op het afgelopen jaar zegt Danny nu: ‘Het is verloren tijd. Dat gevoel overheerst. En heel veel negativiteit. En heel veel pijn.’ Wanneer zijn toekomst ter sprake komt, raakt hij geëmotioneerd. ‘Het zit me heel hoog. Maar ik houd mijn rug recht en ik ga naar huis.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.