• Showbizz

Leontien van Moorsel kan niet alleen slapen: ‘Ik voelde me dan echt verschrikkelijk’

Door Redactie
Leontien van Moorsel kan niet alleen slapen: ‘Ik voelde me dan echt verschrikkelijk’

Al jaren doet voormalig wielerkampioene Leontien van Moorsel er alles aan om niet in haar eentje de nacht te hoeven doorbrengen. Dat heeft alles te maken met haar dramatische verleden, vertelt ze aan Story.

Tien dagen alleen op een kamer is voor voormalig olympisch kampioene Leontien een regelrechte nachtmerrie. Zij kan niet eens één nacht in haar eentje slapen! Thuis heeft ze al ruim 25 jaar echtgenoot Michael Zijlaard, maar buitenshuis zorgde dit al eens voor een bijzonder voorval toen Leontien deelneemster was aan het programma Zeesterren. Ook presentatrice Anouk Smulders deed mee en kreeg een hotelkamer naast die van Leontien. Anouk wist niet wat ze meemaakte toen ’s avonds ineens Leontien voor haar neus stond met de vraag of ze ‘alsjeblieft bij Anouk in bed mocht slapen’.

Eetstoornis

Achter Leontiens verzoek blijkt een dramatisch verhaal schuil te gaan. ‘Je weet dat ik een eetstoornis heb gehad,’ vervolgt Leontien. ‘Als je dat hebt, zit je in een isolement. Ik had anorexia en wat er dan gebeurt, is dat je mensen om je heen gaat wegduwen omdat je niet wilt dat ze ontdekken wat er met je aan de hand is. In die tijd zat ik heel vaak alleen op mijn kamertje oefeningen te doen. Ik voelde me dan echt verschrikkelijk. Om dat nooit meer te hoeven ervaren, probeer ik ervoor te zorgen dat ik altijd met iemand anders slaap.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.