Leo Blokhuis zou graag weer samenwerken met Matthijs van Nieuwkerk: ‘Onderzoek afwachten’

Journalist Leo Blokhuis (61) zou graag weer willen samenwerken met Matthijs van Nieuwkerk (62). Dat moet wel kunnen en daarom wil hij het onderzoek afwachten dat momenteel uitgevoerd wordt. 

matthijs van nieuwkerk leo blokhuis

Eind vorig jaar onthulde de Volkskrant dat Matthijs grensoverschrijdend gedrag vertoonde tegenover zijn medewerkers bij De Wereld Draait Door.

Dagelijkse druk

Blokhuis wil er niet teveel over zeggen. ‘Ik heb helemaal in het begin gezegd dat ik die ervaringen, die naar buiten zij gekomen, niet herken. Maar dat wij ook echt een heel ander programma maken als dat De Wereld Draait Door was. Wij hebben die dagelijkse druk niet. Wij zijn een halfjaar bezig met zes edities; dat moet ie (Van Nieuwkerk, red.) normaal in een week doen, dus die dynamiek is heel anders’, legt hij uit aan RTL Boulevard. Jarenlang presenteerde Leo samen met Matthijs programma’s rondom de Top 2000.

Fijn en geïnspireerd werken

De journalist is weleens te gast geweest bij DWDD. ‘Ik heb dat daar ook niet gemerkt, maar het zal wel echt heftig geweest zijn. Maar ik heb daar ook geen oordeel over.’ Hij vertelt dat hij altijd ‘fijn en geïnspireerd’ gewerkt heeft met Van Nieuwkerk. ‘Dat zou ik graag weer doen. Dan moet het kunnen. Laten we gewoon het onderzoek afwachten en zien wat er gebeurt’, besluit hij.

Grensoverschrijdend gedrag

Ruim vijftig voormalige medewerkers van talkshow De Wereld Draait Door, kwalificeren het gedrag van presentator Matthijs van Nieuwkerk en enkele eindredacteuren destijds als 'grensoverschrijdend'. Dat zeiden zij afgelopen jaar in gesprek met de Volkskrant. Het ging volgens de medewerkers om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden.

Bron: RTL Nieuws

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!