• Songfestival

Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Dat heeft de zangeres en presentatrice via Instagram bekendgemaakt.

Pausini verdween tijdens het slotstuk van de liveshow al even van het podium omdat ze zich niet lekker voelde. Zondag meldde ze dat ze last had van een lage bloeddruk en daarom op advies van het medische team even moest pauzeren. Vrijdag leek de Italiaanse ook al ziek te zijn en ontbrak ze voor een groot deel bij de repetities.

Toch iets mis

'Nou ja, er was dus toch iets mis', geeft Pausini nu aan. 'Ik voel me sinds zaterdag niet lekker. Ik dacht dat het kwam door de vermoeidheid maar ik ben er net achter gekomen dat ik corona heb.' Vanwege haar positieve test zit Pausini nu in isolatie en mag ze niet reizen. Daardoor mist ze een optreden in Florida.

Testen

De Italiaanse songfestivalorganisatie liet vorige week woensdag in overleg met de stad Turijn plots haast alle coronamaatregelen vallen. Delegaties, pers en andere werknemers hoefden daardoor niet meer verplicht te testen voordat ze de arena wilden betreden. Volgens de EBU was dat gedaan omdat het aantal positieve resultaten 'ver onder het nationale gemiddelde' zou liggen.

Nattevingerwerk

Het testen bleek in PalaOlimpico al een beetje 'nattevingerwerk'. Mensen hoefden niet te wachten op hun uitslag en konden gewoon het songfestivalterrein binnen en daar eventueel corona overdragen. Ook gingen berichten rond dat er achter de schermen wel degelijk veel mensen besmet zouden zijn geraakt. De EBU kon dit desgevraagd niet bevestigen.

Bron: ANP | Beeld: Brunopres

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.