Kunstenares Katinka Simonse uit De Verraders doet aangifte van bedreiging

In De Verraders loopt kunstenares Katinka Simonse haar medekandidaten voortdurend te naaien, maar haar deelname heeft voor haar zélf ook een vervelende kant. Katinka laat op Instagram weten dat ze naar aanleiding van vele haatreacties aangifte doet van belediging, bedreiging en opruiing.

Door Redactie
Katinka Simonse
© Still

Katinka Simonse, bekend onder de artiestennaam Tinkebell, is één van de hoofdrolspelers in het huidige seizoen van De Verraders. Als ‘mastermind’ van de verraders hoopt ze alle kandidaten weg te spelen en is ze ook niet bang om een mes in de rug van haar mede-verraders te steken. Sterker nog: ze lijkt ernaar uit te kijken!

Controverses met Tinkebell

De deelname aan De Verraders brengt echter ook een hoop narigheid met zich mee, in de vorm van haatreacties op internet. Tinkebell staat bekend vanwege een aantal kunstprojecten die nogal controversieel waren: zo maakte ze in 2004 een handtas van haar eigen kat, en stelde zo de vraag: waarom is het ‘okee’ om een varken of koe te doden voor consumptie, maar een huisdier niet? Dit leverde haar duizenden haatreacties en doodsbedreigingen op, waar ze in 2009 óók een kunstproject van maakte. De laatste jaren komt ze voornamelijk in het nieuws met projecten die draaien om het lot van asielzoekers.

Katinka’s plek in De Verraders zet haar weer in de spotlights, en dat geeft mensen weer een nieuwe ronde om boos te worden op de kunstenares (althans, we denken niet dat de beledigingen en bedreigingen van kunstcritici afkomstig zijn).

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Tekst: Stefan Keerssemeeckers

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!