Kun je al bij de Meilandjes verblijven in hun nieuwe pension?

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is weer begonnen, waarin we het volgende grote project van De Meilandjes gaan zien: een nieuw pension.

Door Redactie
Pension Meilandjes
© Edwin Smulders

Het pension met, hoe kan het ook anders, de naam Code Rosé, moet in mei openen. Maar hoe gaat het nu? Kunnen we al boeken?

Code Rosé

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen die gisteravond te zien was bij SBS6 zagen we hoe de familie bij toeval stuit op het leegstaande pension in Noordwijk. Later in het seizoen zien we nog de aankoop en het begin van de verbouwing. In werkelijkheid ligt dat natuurlijk al enige tijd achter ons en maakt de familie zich zelfs al klaar voor de opening die over twee maanden moet plaatsvinden. Het pension krijgt negen kamers en de gasten kunnen straks elke ochtend genieten van een heerlijk ontbijt.

Bouwval gezocht

Toch is de verbouwing nog verre van klaar op dit moment. De Telegraaf ging gister even polshoogte bij de nieuwe plek en trof de familie hard aan het werk. Volgens Erica zijn ze nu bezig met de laatste loodjes van het sloopwerk, waarbij maar liefst zes containers werden afgevoerd. Hierna is het tijd om alles in de grondverf te zetten. Het lijkt dus al met al voorspoedig te gaan, al had Martien een paar weken geleden wel de hele boel onder water gezet.

Weekendje weg

Het is op dit moment nog niet mogelijk om al een weekendje weg te boeken bij de Meilandjes. Al vertelde Montana dat er al wel veel interesse is. Alleen moet er voor die tijd nog wel veel gebeuren. Zo moet bijvoorbeeld de nieuwe website nog gebouwd worden; niet onhandig om überhaupt boekingen te kunnen ontvangen. In de aflevering van maandagavond werd er al lekker gefantaseerd over hoe het straks allemaal zal gaan. Martien vertelde dat hij het als oud-ontbijtkok bepaald geen straf vindt om voor het ontbijt te zorgen voor de gasten. En dat hoef je de dames niet twee keer te zeggen.

Noordwijkse Nadège

Ook de vraag wie er straks bij is als de gasten er eenmaal zijn leverde wat discussie op. Het kan toch niet de bedoeling om constant daar te zijn? Ontbijt klaarzetten en kamers schoonmaken is één ding, maar wat doe je de rest van de tijd? De eindconclusie was dat er eigenlijk behoefte is aan een Noordwijkse Nadège. Nadège was de Franse huishoudster die we in de eerste seizoenen zagen in het chateau. Met haar gaat het nu niet geweldig; naast financiële problemen strijdt ze ook tegen darmkanker die vorig jaar bij haar werd geconstateerd.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Tekst: Olivier van Kuyen

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!